Brezilya Bir Devrime İmza Atıyor: Blockchain Tabanlı Dijital Kimlik Sistemine Geçiş!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Amerika’nın en yüksek nüfusa sahip ülkesi Brezilya, yeni dijital kimlik kartları için blokzinciri teknolojisinden yararlanacak.

Brezilya, blokzinciri teknolojisiyle sağlanacak devrim niteliğinde bir entegrasyonun eşiğine geldi. Brezilya’nın ulusal veri işleme hizmeti Serpro tarafından yapılan resmi bir duyuruda, tüm ülkenin kademeli olarak blokzinciri tabanlı dijital kimlik kartına geçiş yapacağı beyan edildi. Söz konusu dijital kimlik kartının blokzinciri altyapısı, devlete ait hizmet şirketi Serpro tarafından geliştirildi.

Kurum tarafından 25 Eylül’de yayınlanan bildiride, ülkedeki tüm eyaletlerin 6 Kasım’a kadar dijital kimlik için başvuru ve düzenleme yetkisine sahip olabilmeleri için adım atıldığına yer verildi.

Duyuruda, yeni benimsenen teknolojinin Federal Gelir İdaresi ile devlet daireleri arasında daha güvenli bir veri alışverişine olanak sağlayacağı belirtildi. Ayrıca ulusal kimlik projesi organize suçları önleyecek ve halkın daha kolay bir şekilde devlet hizmetlerinden yararlanmasına olanak tanıyacak.

Hükümetin kısa süre önce yaptığı açıklamaya göre planlanan bu entegrasyon kapsamında 214 milyondan fazla Brezilyalı yakında dijital kimlik için blokzinciri teknolojisini kullanacak. Rio de Janeiro, Goiás ve Paraná blokzinciri üzerinde dijital kimlik belgesi sunan ilk bölgeler olacak.

Konu hakkında açıklamada bulunan Serpro Başkanı Alexandre Amorim, blokzinciri teknolojisinin merkeziyetsiz ve güvenli yapısına atıfta bulunarak şu ifadelere yer verdi:

Blokzinciri teknolojisi kişisel verilerin korunmasında ve dolandırıcılığın önlenmesinde kritik bir rol oynayarak Brezilya vatandaşları için daha güvenli bir dijital deneyim sunuyor. Cadastros blokzinciri platformunun kullanılması Ulusal Kimlik Kartı projesinin güvenliğini ve güvenilirliğini önemli ölçüde artırıyor.

Brezilya Bir Devrime İmza Atıyor: Blockchain Tabanlı Dijital Kimlik Sistemine Geçiş! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Brezilya Bir Devrime İmza Atıyor: Blockchain Tabanlı Dijital Kimlik Sistemine Geçiş!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!