Ethereum’un Kritik Yükseltmesi Ertelenecek Mi? Ekipten Açıklama!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum (ETH) için önemli bir değere sahip olan Dencun yükseltmesinin 2024 yılına ertelenebileceği düşünülüyor.

Ethereum geliştiricileri arasında 21 Eylül günü düzenlenen bir toplantıda tartışılanlara göre Dencun yükseltmesi, Kasım ayında gerçekleşecek DevConnect etkinliğinden önce halka açık bir test ağında konuşlandırılmazsa önümüzdeki yıla ertelenecek.

Özünde EIP-4844 adlı bir iyileştirme önerisi sayesinde Ethereum ağına daha fazla ölçeklenebilirlik katmayı amaçlayan Dencun yükseltmesi için sunulan ilk planlarda 2023 yılının içerisinde ana ağa entegre edileceği belirtilmişti.

Fakat sürecin güvenli ve sağlıklı işlemesi adına yükseltmenin tarihine resmi olmayan bir erteleme geldi.

Ethereum Vakfı’ndan Tim Beiko konuya ilişkin yaptığı açıklamada, geliştiricilerin Kasım’da gerçekleşecek Devconnect’ten önce Dencun’u halka açık test ağında başlatamamaları durumunda mainnet’e (ana ağ) geçişte gecikme yaşanabileceğini vurguladı.

Tim Beiko, Dencun’un gecikme yaşamasının arkasındaki sebeplerden biri olarak yükseltmenin henüz Goerli, Sepolia ve Holesky gibi halka açık test ağlarında tanıtılmamış olmasını öne sürdü.

Açıklamasında Kasım 2023’te yapılması planlanan Ethereum merkezli bir geliştirici konferansı olan Devconnect’i işaret eden Beiko, Dencun’un öncelikle halka açık bir test ağında denenmesi gerektiğinin altını çizmiş oldu.

Dencun’un ağ özelinde ölçeklendirmenin yanı sıra ayrıca katman 2 (L-2) rollup’ları için ücretleri azaltması bekleniyor.

Ethereum’un Kritik Yükseltmesi Ertelenecek Mi? Ekipten Açıklama! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum’un Kritik Yükseltmesi Ertelenecek Mi? Ekipten Açıklama!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!