Bitcoin İçin Büyük Yükselişler Bitti Mi? Bloomberg Analistinden Yeni Analiz!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mike McGlone, Bitcoin’deki (BTC) günlük volatilitenin %46 ile şimdiye kadar ki en düşük seviyeye düştüğünü belirtirken yükselişin bitmiş olabileceğini dile getirdi. 

Bloomberg Kıdemli Analisti Mike McGlone 17 Ağustos tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Bitcoin’de günlük volatilitenin çok düşük seviyelerde seyrettiğini belirtirken pump’ın bitmiş olabileceğine değindi.

Bitcoin dijital altın olarak görülüyor

McGlone, Bitcoin’in dijital altın olarak görünmeye başladığını öne sürdü. Analist, buna rağmen Bitcoin’in altına kıyasla üç kat daha volatil bir seyir izlediğini ancak mevcut durumda bir gelişimin görüldüğünü çünkü 2018 yılında bu Bitcoin volatilitesinin altına kıyasla 10 kat daha fazla olduğunu söyledi.

Analist, bu durumun kripto paraların aradan geçen birkaç yıl içerisinde ne kadar olgunlaştığının bir göstergesi olduğunu ifade etti. Buna karşın analist Bitcoin’de sınırlı fiyat artışı potansiyelinin de düşük volatiliteyle birlikte gelebileceğine dikkat çekti.

S&P 500 Bitcoin’i de etkiliyor

McGlone, dünya borsalarındaki hareketliliğin Bitcoin fiyatını da etkiliyor olabileceğini ancak bunun anormal bir durum olmadığını ifade etti. McGlone ayrıca Bitcoin’in de dünyanın en önde gelen endeksi S&P 500’ün düşmesi karşısında zorlanan diğer risk varlıkları ile benzer bir durum içerisinde olduğunu söyledi.

McGlone 2023’ün birinci çeyreği sonundan itibaren borsa S&P’ye kıyasla daha zayıf bir performansa imza attığına dikkat çekerken buna rağmen her iki varlığın da volatilitesinde azalmalar görüldüğünün altını çizdi. Analist volatilite konusunda, Bitcoin’den ana akıma yaşanan bir varlık transferi gerçekleştiğini ve bunun göçün kendisini 180 günlük volatilitede belli ettiğini dile getirdi. Verilen bilgilere göre 16 Ağustos tarihinde 180 günlük volatilite %46 ile en düşük seviyede kaydedildi.

Analist öte yandan ilk çeyrekte Bitcoin ve bakır zayıflaması arasındaki farklılığın göze çarptığını söyledi. McGlone bu kapsamda Bitcoin ve bakır zayıflığı arasındaki ilişkinin Çin ekonomisinin düşüşte olduğu ve birçok merkez bankasının parasal sıkılaştırma politikalarına devam ettiği bir ekonomik ortamda ciddi bir küresel yeniden başlatmaya işaret ediyor olabileceğini öne sürdü.

Bitcoin fiyatı düştü

McGlone’un söz konusu paylaşımının ardından TSİ dün gece saatlerinde Bitcoin ve kripto paralarda yaşanan büyük düşüş dikkat çekti. Yaşanan düşüşün net bir sebebinin henüz olmamasının McGlone’un düşüncelerini destekler nitelikte olduğu düşünülüyor.

Coingecko verilerine göre son Bitcoin, son 24 saat içerisinde %6 değer kaybederek yazım itibariyle 26.059 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Bitcoin İçin Büyük Yükselişler Bitti Mi? Bloomberg Analistinden Yeni Analiz! isimli makale Hasan Küçük tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin İçin Büyük Yükselişler Bitti Mi? Bloomberg Analistinden Yeni Analiz!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!