Bitcoin Bu Tarihten Önce 180 Bin Dolara Çıkabilir: Fundstrat’tan Heyecanlandıran Rapor!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fundstrat, BlackRock tarafından yapılan spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunun onaylanması durumunda BTC fiyatının 180 bin dolara çıkabileceğini öne sürdü.

Kurumsal yatırımcılara hizmet veren araştırma şirketi Fundstrat tarafından 24 Temmuz Pazartesi günü sunulan bir rapor, kripto para yatırımcılarını heyecanlandırdı. Yatırım araştırma şirketi, finans dünyasının dev aktörü BlackRock tarafından yapılan ETF başvurusunun onaylanması durumunda Bitcoin fiyatında 180 bin doları işaret etti. Şirketin bu fiyat için işaret ettiği tarih ise Nisan 2024‘de gerçekleşecek Bitcoin halving’inden (yarılanma) önceki dönem oldu.

Şirket tarafından sunulan raporda, Bitcoin’deki günlük talebin ortalama 25 milyon dolar olduğu hatırlatılırken ETF başvurusu kabul edilirse bu dengelerin değişeceği belirtildi. Yatırım şirketi, ETF’in onaylandığı bir senaryoda Bitcoin’e olan günlük işlem talebinin 100 milyon dolar artabileceğini vurguladı.

Bu durumun günlük arz talep dengesini Bitcoin’in lehine çevireceği ve fiyatta ciddi bir yükseliş yaratabileceği ifade edildi:

Olası bir Bitcoin ETF lansmanı günlük talebi 125 milyon dolara çıkarırken günlük arz sadece 25 milyon dolarla sınırlı kalacak. Günlük arz ve talepteki bu denge değişimi fiyatın yükselişiyle sonuçlanacaktır.

Fundstrat’ın dijital varlık stratejisi başkanı Sean Farrell yakın tarihte yaptığı bir açıklamasında, spot Bitcoin ETF başvurusunun onaylanma ihtimalini %75 olarak ön görmüştü. Farrell tarafından yapılan açıklamanın satır aralarında şu ifadelere yer verildi:

Bir Bitcoin ETF’sinin yeni yatırımcıları çekeceğini ve Bitcoin için daha fazla talep yaratacağını tahmin ediyoruz. Bitcoin ETF’si günün sonunda 300 milyar dolardan fazla bir kategori haline gelebilir.

Bitcoin Bu Tarihten Önce 180 Bin Dolara Çıkabilir: Fundstrat’tan Heyecanlandıran Rapor! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Bu Tarihten Önce 180 Bin Dolara Çıkabilir: Fundstrat’tan Heyecanlandıran Rapor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!