Fidelity Yöneticisinden Karşılaştırmalı Tahmin: Bitcoin Geleceğin Apple’ı Mı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fidelity Investments’ın küresel makro yöneticisi Jurrien Timmer, Bitcoin’i (BTC) geleceğin Apple ve Amazon’u olabilecek önemli bir teknoloji olarak nitelendirdi.

Dünyanın en büyük yatırım kuruluşlarından biri olan Fidelity’nin küresel makro yöneticisi Jurrien Timmer yakın tarihte paylaştığı sosyal medya gönderisinde Bitcoin’in güncel durumuna ilişkin dikkat çeken ifadelerde bulundu. Timmer, Bitcoin’i geleceğin Apple’ı olarak nitelerken son ayı sezonundan sağ çıktığını hatırlatarak yeni bir rönesans devrine girdiğini öne sürdü.

Dijital varlık çağının Apple’ı: Bitcoin!

Timmer, Bitcoin’deki yükseliş döngülerini 2000’li yılların başında yaşanan teknoloji hisselerinin tavan yaptığı dot-com furyasına benzetirken dot-com balonundan sağ çıkan Apple ve Amazon gibi şirketleri hatırlattı. O yıllarda birçok hisse senedi büyük ilgi sayesinde astronomik seviyelere ulaşmış fakat ardından bu hisselerin çok büyük çoğunluğu ciddi şekilde düşerek adeta yok olmuştu.

Dot-com balonu her ne kadar birçok boş projeyi silip atsa da o günlerde geriye kalan şirketler dünya çapında bir hakimiyet sağladı. Timmer’a göre kripto para boğa sezonları da benzer durumlara ev sahipliği yapıyor fakat her seferinde bu döngülerden sağ çıkan taraf Bitcoin oluyor. Timmer, bu doğrultuda bakıldığında Bitcoin’i geleceğin Apple’ı olarak nitelendiriyor:

Bu süreçte Apple ve Amazon gibi uzun vadeli kazananlar kaybedenlerden ayrılmıştır. Aynı durumun kripto için de geçerli olduğu şimdiye kadar kanıtlanmıştır. Bitcoin’in dijital varlık çağının Apple’ı olduğunu varsayarsak, Bitcoin’in sadece kripto kışında hayatta kalması değil, hatta gelişmesi ve diğer dijital varlıklardan pazar payı alması mantıklı olabilir.

Altının ayak izlerini takip ediyor

Bitcoin’in uzun bir adaptasyon sürecinde olduğunu ve zaman içerisinde bir değer saklama aracı olarak önem kazanacağını belirten yönetici, altının ayak izlerini takip ediyor benzetmesini yaptı:

Bitcoin, tıpkı bin yıldır altın örneğinde olduğu gibi arzulanan ancak kanıtlanmamış bir paradır. Kelime anlamıyla para, bir değer deposu, bir hesap birimi ve bir değişim aracıdır. Starbucks’da altın ile ödeme yapan pek fazla insan görmüyorum. Aşikar şekilde altın bugünlerde çoğunlukla bir değer deposu olarak kullanılıyor.

Öte yandan Bitcoin’in benimsenme eğrisini cep telefonları ve internetin tarihsel benimsenme eğrileriyle karşılaştırdı. Bitcoin’in benimsenme eğrisinin 2022’deki kripto kışının ardından yavaşladığını belirten Fidelity yöneticisi, yine de her şeyin çok başında olduğumuzu şu cümleleriyle ima etti:

2022’deki kripto kışı Bitcoin’in benimsenme eğrisini yavaşlattı. Öte yandan bugün, 1 dolardan fazla bakiyesi olan Bitcoin adreslerinin sayısı cep telefonu modelinin oldukça altında ve hatta internet eğrisinin de bir miktar altında konumlanıyor. Bu bizlere büyük bir benimsenme potansiyelini gösteriyor.

Fidelity Yöneticisinden Karşılaştırmalı Tahmin: Bitcoin Geleceğin Apple’ı Mı? isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Fidelity Yöneticisinden Karşılaştırmalı Tahmin: Bitcoin Geleceğin Apple’ı Mı?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!