Bitcoin Neden Yükseldi? Yükseliş Sürecek Mi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin borç limiti konusunda prensipte anlaşmaya varması Bitcoin (BTC) dahil olmak üzere tüm kripto para piyasasına olumlu yansıdı.

Makroekonomik piyasalarda son haftaların en önemli gündemlerinden biri olan ABD’nin borç limiti ve olası bir temerrüt riski prensipte çözüldü. ABD Başkanı Joe Biden tarafından 28 Mayıs Pazar günü yapılan açıklamada borç limiti konusunda Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy ile prensipte anlaşmaya vardıkları bildirildi.

Bu önemli ve pozitif gelişmenin ardından Bitcoin fiyatı 24 saat içerisinde %4,5 yükselerek 28.355 dolar seviyesini gördü. Kısa sürede yaşanan bu yükselişle birlikte son 24 saat içerisinde 105 milyon dolar değerinde short (kısa) yönlü pozisyon tasfiye oldu.

Benzer bir yükseliş NASDAQ tarafında da görüldü. NASDAQ, yaşanan son yükselişle birlikte Nisan 2022‘den bu yana en yüksek seviyesine ulaşmış oldu.

Anlaşma kapsamında borç limitinin 2 yıllığına artırılması öngörülüyor. Bu da piyasaların nakit sıkıntısı riskinden en azından geçici olarak korunacağı anlamına geliyor. Paranın aktığı piyasalar, başta risk ürünleri olmak üzere yatırımcıların kısa vadeli de olsa yükseliş yönlü düşünmesine ön ayak olabilir.

Biden, prensipte sağlanan bu anlaşma hakkında yaptığı açıklamada, atılan adımın harcamaları azaltan ve ekonomiyi herkes için büyüten önemli bir gelişme olduğunu vurguladı:

Bu anlaşma ABD ekonomisi için pozitif bir gelişme. Çünkü feci bir temerrüde, ekonomik resesyona, emeklilik hesaplarının mahvolmasına ve milyonlarca işin kaybedilmesine yol açabilecek bir durumu önlüyor.

Bitcoin Dirençte!

Öte yandan Bitcoin, 28 bin dolar bandında önemli birkaç direnç ile karşı karşıya kaldı. Günlük grafikte 50 günlük hareketli ortalama (MA50) direnci 28.179 dolar seviyesinde bulunuyor.

Henüz MA50’nin üzerinde net bir günlük kapanış gerçekleştiremeyen Bitcoin, yükselişe devam edebilmek için 31 bin dolardan gelen bir düşen trend direnci ile de karşı karşıya. Söz konusu iki önemli direncin geçilmesi durumunda ilk fiyat hedefinin 30-31 bin dolar bandı olması bekleniyor. Ancak geçtiğimiz haftalarda ve son hareket esnasında da gözlemlenen hacimsizlik, Bitcoin’de yükselişin sürmesi için göz önünde bulundurulması gereken en büyük kriterlerden biri olmaya devam ediyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %3 yükselen Bitcoin, yazım esnasından 28.027 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin Neden Yükseldi? Yükseliş Sürecek Mi? isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Neden Yükseldi? Yükseliş Sürecek Mi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!