Bu Ülke Bazı Bitcoin Madencilik Tesislerini ve Borsalarını Kapattı! Neler Oluyor?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Venezuela, bir yolsuzluk soruşturması kapsamında bazı Bitcoin (BTC) madencilik tesislerini ve kripto para borsalarını kapattı.

Venezuela Ulusal Kripto Para Birimi Birliği’nin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlara göre Lara, Carabobo ve Bolivar eyaletlerinde bulunan Bitcoin madencilik tesisleri kapatıldı. Durumdan kaç kripto şirketinin etkilendiği belirsizliğini korurken bazı kripto para borsalarına da faaliyetlerin durdurulması için emir verildi.

Söz konusu yaptırımların ülkenin kamusal petrol şirketi Petroleos de Venezuela (PDVSA) ve ulusal kripto departmanını kapsayan bir yolsuzluk soruşturmasının bir parçası olduğu düşünülüyor.

Başsavcı Tarek William Saab, bazı hükümet yetkililerinin ulusal kripto departmanı aracılığıyla PDVSA üzerinden paralel petrol operasyonları yürüttüklerini açıkladı. Saab, ulusal kripto departmanının kendisine uygunsuz bir şekilde tahsis edilen petrolü satmasına rağmen ödemeleri hiçbir zaman almadığını söyledi.

Saab’ın açıklamalarına göre soruşturma ile bağlantılı olarak aralarında 2018 yılından bu yana ülkenin ulusal kripto departmanını ve kripto para birimi PetroDollar’ı (XPD) yöneten Joselit Ramirez Camacho’nun da bulunduğu 21 kişi tutuklanırken 11 kişi ise hala aranıyor.

Hakkında mafya örgütleri ile beraber çalışma gibi iddialar bulunan Camacho’nun 2020 yılından bu yana ABD’nin “En Çok Arananlar” listesinde yer aldığı bildirildi. ABD’nin Camacho’nun yakalanmasına yardımcı olacak herhangi bir bilgiye sahip kişilere 5 milyon dolara kadar vereceği de aktarıldı.

Öte yandan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro yakın zamanda yaptığı bir konuşmada, ulusal kripto departmanının yeniden düzenleneceğini ve bu düzenleme ile ekonomik yaptırımların olumsuz etkilerinden korunmaya amaçladıklarını belirtti.

Bu Ülke Bazı Bitcoin Madencilik Tesislerini ve Borsalarını Kapattı! Neler Oluyor? isimli makale Hasan Küçük tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bu Ülke Bazı Bitcoin Madencilik Tesislerini ve Borsalarını Kapattı! Neler Oluyor?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!