ABD Başkanı Biden, SVB hakkında konuştu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto dünyasında da büyük bir yankı getiren Silicon Valley Bank’ın çöküşü, sadece şirketleri ve yatırımcıları değil, düzenleyicileri ve sigorta şirketlerini de yerinden oynatmış durumda. Bu konuda birçok şirket kritik açıklamalarda bulunurken son bir açıklama da ABD Başkanı Joe Biden’dan geldi.

Konu hakkında bir süredir açıklama yapması beklenen ABD Başkanı Joe Biden, konu hakkında yaptığı basın açıklamasında ilk olarak halkın güvenliğine ve bu konuda yapılan çalışmalara değindi. Kendisine konu hakkında bilginin gelmesi ile birlikte hızlı bir şekilde ekibini hızlı bir şekilde hareket etmeleri için görevlendirdiğini belirten Biden, cuma günü FDIC’nin, önce Silicon Valley Bank, pazar günü de Signature Bank’i kontrol altına aldığını belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden: Vatandaşlarımza hiçbir zarara uğramayacaktır

Kısa bir süre önce sistemik risk sistemlerinin sorun çıkartması üzerine çöküşe doğru adım adan Silicon Valley Bank, beraberinde büyük bir ses getirdi. Kripto dünyasında USDC’nin 3 milyar doların üzerinde teminat varlığını bankada tutuması sebebiyle depeg yaşanırken, devam eden günlerde birçok şirket banka ile arasındaki bağı tamamen kopardıklarını açıkladı.

Bunun üzerine konu hakkında canlı olarak basın açıklamasında bulunan ABD Başkanı Joe Biden, bu konuda yoğun bir çalışma yürüttüklerini ve hiçbir vergi mükellefinin bu konudan zarara uğramayacağını söyledi.

Ek olarak konu hakkında sorumlu banka yöneticilerinin kovulacağını ve FDIC’in bu şirketleri kontrol altına aldıktan sonra, bu yöneticilerin bankalarda çalışmasının mümkün olmayacağını da vurguladı.

Biden’ın açıklamalarında bir diğer dikkat çeken nokta ise banka yatırımcılarının koruma altına alınmayacakları oldu:

“Kimse kanunun üzerinde değildir. Biz ABD hükumeti olarak bankacılık sistemini korumakla mükellefiz.”

Bu açıklamalar üzerine hızlı bir şekilde kürsüden ayrılan Biden’ın herhangi bir soruya ise cevap vermediğini belirtelim.

Kimse

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD Başkanı Biden, SVB hakkında konuştu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!