SVB İflasıyla Tetiklenen Stablecoin Krizi Bu Altcoin’e Yaradı: Fiyat Sert Yükseliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de 2008’den bu yana meydana gelen en büyük banka iflaslarından birinin kripto para piyasanın önde gelen stablecoin şirketlerini etkilemesine yönelik endişe, merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu Liquity’nin yerel token’ını yükselişe geçirdi.

Amerika’nın en büyük 16. bankası olan ve 209 milyar dolar fonu bulunan Silicon Valley Bank‘ın (SVB) iflası sonrasında başta Amerika piyasaları olmak kaydıyla küresel piyasalar sarsıldı. Kaliforniya’nın Mali Koruma ve İnovasyon Departmanı (DFPI) tarafından söz konusu bankanın kapatılışı gerçekleştirilirken, Federal Sigorta Kurumu (FDIC) ise bankanın sigortalı varlıklarına karşılık alıcı olarak atandı.

SVB’nin ani iflası, kripto para piyasasında bir stablecoin krizini tetikledi. Piyasa değerine göre en büyük ikinci stablecoin USD Coin‘in (USDC) arkasındaki şirket olan Circle iflastan etkilendiğine yönelik açıklamalarda bulundu. Açıklamalardaki bilinmezlik yatırımcıları tedirgin etti. Şirket yaptığı açıklamada, bankalarda rezervlerinin %25‘ini bulundurduklarını ve bu fonların 6 farklı bankada dağıtık şekilde konumlandığını ifade ederken, FDIC’in alıcı olmasının etkilerini görmek için ise beklemede olduklarını açıklamalarına ekledi.

USDC özelinde yaşanan bu gelişmeler akabinde tetiklenen kriz ortamı, piyasadaki diğer büyük stablecoin’lerden Tether‘e (USDT) dair spekülasyonlar ve Binance Coin (BUSD) üzerindeki düzenleyici belirsizlik bulunmasından kaynaklı yatırımcıları bahsi geçen stablecoin’lere yönelmekten ziyade borsalardan çıkış yapmaya itti. Sonuç olarak ise yatırımcılar alternatif arayışı içerisine girdi.

Bu doğrultuda yatırımcıların ilgisi ekosistemi üzerinde bir stablecoin projesine de sahip olan DeFi platformu Liquity‘nin yerel token’ı LQTY tarafında toplandı. Yakın geçmişte Binance desteği alan platformun yerel token’ı LQTY fiyatı, SVB iflasının ardından stablecoin şirketleri üzerinde oluşan belirsizlik ile gün içerisindeki en düşük seviyesi 1.60 dolardan yükselişe geçerek %38 değer kazandı ve 2.20 dolara kadar ulaştı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SVB İflasıyla Tetiklenen Stablecoin Krizi Bu Altcoin’e Yaradı: Fiyat Sert Yükseliyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!