Kripto sektörünün önde gelen isimleri, SVB ve USDC ile ilgili konuştu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD merkezli finans kuruluşu Silicon Valley Bank’in yaşadığı çöküş, FTX’in çöküşünde de yaşandığı üzere bir kelebek etkisine neden oldu ve bu henüz başlangıç olabilir.

SVB’nin yaşadığı çöküşün ardından Circle’ın ABD dolarına endeksli stablecoin’i USDC, dolar sabitini kaybetti ve bu durum kripto para seköründe potansiyel bir krizin habercisi olabilecek niteliğe sahip. Hatırlanacağı gibi Terra’nın stablecoin’i UST’nin yaşadığı çöküş, başta Three Arrows Capital olmak üzere birçok şirketin olumsuz etkilenmesine neden olmuştu. 

Sektörün öncü isimleri ne diyor?

SVB’nin çöküşü ve ardından USDC’nin dolar değerini kaybetmesi, konuyla ilgili birçok görüşün ortaya çıkmasına neden oldu. 

Efe Bulduk, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı gönderilerde, SVB’nin ve USDC’nin durumunu ele aldı. 

Efe Bulduk, SEC’den aldığı kaynaklarla sosyal medya hesabından krizin nasıl çıktığını özetleyen bir görsel yayımladı.

Avalanche’ın arkasındaki Ava Labs’ın CEO’su Emin Gün Sirer, Avalanche’ın yaptığı bir paylaşıma atıfta bulunarak, Avalanche Vakfı’nın izlediği muhafazakar hazine politikasından ötürü memnuniyetini dile getirdi. Avalanche, Silicon Valley Bank ve Silvergate ile herhangi bir bağının olmadığını duyurmuştu.

CoinDelisi, son dönemde depeg yaşayan stablecoin’lerin yarattığı etkinin daha büyüğünün dolarda görüleceğini söyledi.

Selcoin, yaşanan gelişmelerin ardından ABD’de ve Türkiye’de bankalarda yer alan paranın ne kadarlık kısmının garanti kapsamında olduğunu belirterek, bankaların güvenilir olup olmadığını sorguladı.

CoinShares’den Meltem Demirörs, SVB’nin yaşadıklarına ilişkin olarak şokta olduğunu ve bunların yaşanma hızının inanılmaz olduğunu söyledi.

Binance CEO’su Changpeng Zhao da, SVB’nin yaşadığı çöküşün ardından bankayla herhangi bir bağlantılarının bulunmadığını ve kullanıcı fonlarının güvende olduğunu söyledi.

Gemini borsasının kurucuları Winkelevoss kardeşler, Gemini tarafından yayınlanan bir gönderiyi paylaştı. Borsa, Silicon Valley Bank ile herhangi bir ilişkilerinin olmadığını belirtti ve fonların güvende olduğunu belirtti.

SVB’nin çöküşünün ardından başta USDC olmak üzere birçok stablecoin, dolar sabitini kaybetti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto sektörünün önde gelen isimleri, SVB ve USDC ile ilgili konuştu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!