Coinbase, SEC’e kafa tutuyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para borsası Coinbase, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa komisyonu’na (SEC) kafa tutmaya devam ediyor. Coinbase, SEC’in stake işlemleri hakkındaki baskısına rağmen, müşterilerine stake hizmetlerinin devam edeceğini yineledi. Borsa buna ek olarak stake hizmetlerinin devam etmekle kalmayıp, artabileceğini bile ekledi. 

Coinbase, SEC’e karşı çıkıyor

Coinbase, geçtiğimiz gün resmi Twitter hesabı üzerinden 29 Mart tarihinden itibaren güncellenmiş stake etme hüküm ve koşullarını açıkladı. 

New email from Coinbase regarding staking:

“Your staked assets will continue earning rewards, no action is required… You earn rewards from the protocol, not Coinbase”

Coinbase basically telling the SEC to take a hike? pic.twitter.com/ckAAaZXsQb

— Psycho (@AltcoinPsycho) March 10, 2023

Yeni koşullar altında Coinbase, kullanıcıların doğrudan borsanın kendisinden değil, merkeziyetsiz protokollerden ödüller kazandığının altını çizdi. 

Ne var ki Coinbase’in stake ödüllerinin devam etmesi ve potansiyel olarak artması fikri SEC’i rahatsız ederlen, protokol ödülleri ve bir hizmet sağlayıcısı olma konusundaki net ayrım, rakip borsa Kraken’in kısa süre önce karşılaştığı potansiyel belirsizlikleri önlemek için yapılmış bir hamle gibi görünüyor.

Cointelegraph’ın da daha önce belirttiği üzere Kraken, hizmet olarak stake etme programını SEC’e kaydettirmediği iddiasıyla 9 Şubat’ta 30 milyon dolarlık bir ödeme yapmayı kabul etti. Bununla birlikte anlaşmanın bir parçası olarak Kraken artık ABD’de stake hizmeti sunamayacak.

Öte ayndan Coinbase, birçok kez kendi stake hizmetlerinin Kraken’inkinden temelde farklı olduğunu savundu. Borsanın CEO’su Brian Armstrong da kısa süre önce yaptığı açıklamada, şirketin gerekirse mahkemede kendi pozisyonunu seve seve savunacağını ifade etmişti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Coinbase, SEC’e kafa tutuyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!