Kripto endüstrisi, Silvergate etkisine hazırlanıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birden fazla kaynak Cointelegraph’a verdiği demeçte, Silvergate Bank’in kapatılmasının ABD bankacılık sistemi için sistematik bir risk olmadığını ancak kripto piyasaları için üzerinde önemli bir etkisi olabileceğini söyledi. Sonuçlar, ülkede bankacılık ilişkileri sunmak isteyen girişim sermayesi şirketleri için zorluklara neden olabilir.

Silvergate, finansal şirketler için bir kripto-fiat geçidi ve ABD’deki kripto para birimleri için önemli bir on-ramp olmuştu. Ancak dün ana şirket, bankanın gönüllü olarak tasfiye edilme ve kapatılma planlarını açıkladı.

Çok sayıda şirket etkilenebilir

Merkeziyetsiz bir geliştirme şirketi olan Shipyard Software’in kurucu ortağı ve CEO’su Mark Lurie, hareketin anlık kripto-fiat işlemlerini  işlemek için bankaya dayanan “çok sayıda token’ı ve borsayı” etkilediğini söyledi. Silvergate, operasyonlarını durdururken, sektördeki risk yoğunluğunun da artacağını ve birkaç bankanın hala kripto şirketleriyle ortaklık kurduğunu söyledi. 

Charlie Shrem, Cointelegraph’a şunları söyledi:

“2011’de Bitcoin’e geri döndüğümde, sektörde yer alan FDIC sigortalı bir bankanın gerçekten başarısız olacağını asla düşünmezdim. Bu kesinlikle bir gerileme ve bir süre dijital varlık endüstrisinde yankılanacak sonuçları olacak. Geç gelen düzenleyici önlemler göz önüne alındığında, kripto girişimlerinin ABD’de bankacılık ilişkisi kurmasının bir süre zor olacağını düşünüyorum”

FTX’in çöküşü, Silvergate’in kapsamlı bir likidite sorunu yaşamasına neden olmuştu. Yaşanan çıkışlar, dördüncü çeyrekte 1 milyar dolarlık net bir zararla sonuçlandı. 

Finery Markets sözcüsü şunları söyledi:

“Banka, çok sayıda kripto mevduatı çekti ve FTX’in zincirleme etkileri artmaya başlayınca bankalar önemli miktarda mevduat çıkışıyla karşı karşıya kaldı. Bu durum, onların tahvil satmaya zorladı ve son zamanlarda artan faiz oranları sebebiyle maddi kayıplara neden oldu”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto endüstrisi, Silvergate etkisine hazırlanıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!