Blockchain.com, varlık yönetim kuruluşunu askıya aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

9 Mart’ya yayımlanan Bloomberg haberine göre, kripto para finansal hizmetler şirketi Blockchain.com, varlık yönetimi yan kuruluşunun faaliyetlerini askıya alacak.

Blockchain.com Asset Management olarak bilinen yan kuruluş Londra’da yer alıyor. Kuruluş, 5 Mart’ta Birleşik Krallık şirketler sicilinden çıkarılması için başvuruda bulundu. 

Blockchain.com Asset Management, Blockchain.com teknolojisini kullanarak portföylerini yönetecek olan Altis Partners ile bir ortaklık sonucunda Nisan 2022’de açıldı. Proje, kurumsal yatırımcılar ve yüksek varlığa sahip bireyler için düzenlenmiş kripto yatırım ürünleri sunma sözü verdi.

scoop: @blockchain has suspended its asset management arm, moving to shut down the unit exactly 11 months after it launched. in that time, the firm cut hundreds of jobs and saw its valuation potentially slashed to a fraction of its former $14bn size

on Terminal now, web soon pic.twitter.com/PhaKP0a6mk

— Emily Nicolle (@emilyjnicolle) March 9, 2023

2011 yılında kurulan Blockchain.com yeni yan kuruluşunu, değerlemesini 5,2 milyar dolardan 14 milyar dolara çıkardığı bir fon turunun hemen ardından açmıştı.Standard Custody & Trust Company, Nisan ayında da yeni iştirakin saklayıcı ortağı olarak seçildi. Şirketin bir sözcüsü, Bloomberg’e şunları söyledi:

“Blockchain.coim Asset Management, makroekonomik koşullar hızla kötüleşmeden kısa bir süre önce Nisan 2022’de başlatıldı. Kripto kışı, yıllık bir sınıra yaklaşırken bu ürünü işletmeye ara verme kararı aldık”

Şirket, yıl içinde dönüm noktaları yaşandı

Blockchain.coim, kripto kışı boyunca birkaç dönüm noktası yaşadı. 2022 yılı içinde de birçok ülkeden tescil almayı başardı. Ayrıca Haziran ayında diğer ticaret platformlarıyla birlikte Anchorage Bank ile custody sözleşmesi imzaladı. Ek olarak Ekim ayında ABD’de bir kripto kart çıkarmak için Visa ile ortaklık kurdu.

Bloomberg’e göre şirket, 2023’te 260 çalışanını işten çıkardı. Şubat ayında, diğer kripto şirketleriyle varlıkların ve yan kuruluşlarının bir kısmını satma konusunda görüşmelerde bulunduğuna dair söylentiler ortaya çıktı. Bir Blockchain.com sözcüsü, Cointelegraph’a yaptığı açıklamada söylentileri yalanladı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Blockchain.com, varlık yönetim kuruluşunu askıya aldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!