Kaliforniya regülatörü, Silicon Valley Bank’i kapattı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Silicon Valley Bank, Kaliforniya regülatörü tarafından kapatıldı.

Kaliforniya Mali Koruma ve Yenilik Departmanı tarafından kapatılan bankanın alıcısı olarak Federal Mevduat Sigorta Şirketi (FDIC) belirlendi. Kurum ,sigortalı mevduat sahiplerini korumak adına Deposit Insurance National Bank of Santa Clara’yı (DINB) kurduğunu açıkladı.

FDIC’in açıklamasına göre, Silicon Valley Bank’ta yer alan tüm sigortalı mevduatları DINB’e aktarıldı. Duyuruya göre sigortalı mevduat sahipleri, ellerindeki sigortalı mevduatlara 13 Mart 2023 tarihine kadar erişim sağlayabilecek.

2008 mali krizinden beri ilk

Silicon Valley Bank, 2023 yılı içerisinde iflas eden ilk FDIC sigortalı kurumu oldu. Son olarak iflas eden FDIC sigortalı kurum, Almena’da yer alan Almena Eyalet Bankası idi. 

Silicon Valley Bank, gün içerisinde ticari işlemlerini durdurmuş ve hisseler geçtiğimiz gün %60 oranında düşüş yaşamıştı. 

Silicon Valley Bank’in kapanışı, kripto  sektörü için önemli bir yere sahip olan Silvergate’in faaliyetlerine son vermesinden yalnızca iki gün sonra geldi. 

Silicon Valley Bank, 2008 yılından bu yana iflas eden en büyük finans kuruluşu olarak kayıtlara geçti.

Güncelleniyor…

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kaliforniya regülatörü, Silicon Valley Bank’i kapattı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!