Shiba Inu’nın Layer 2’si Shibarium için sona yaklaşıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Shibarium, Shiba Inu blokzinciri için hızını ve verimliliğini artırmak üzere tasarlanmış bir Layer 2 ölçeklendirme çözümü olarak kısaca tanımlanabilir. Kullanıcılara daha düşük maliyetlerle daha hızlı işlemlerin yanı sıra daha ölçeklenebilir ve sürdürülebilir bir ağ sağlamayı amaçlar.

Layer 2 ölçeklendirme çözümleri günümüzde bir ek özellikten ziyade bir gereklilik olmuş durumda. Bunun en büyük sebebi blokzinciri teknolojisinin mevcut durumu saniyede yalnızca sınırlı sayıda işlemi gerçekleştirebilmek.

Blok zinciri teknolojisi daha yaygın bir şekilde benimsendikçe, işlem sayısı artmaya devam edecek ve ağ üzerinde bir baskı oluşturacaktır. Shibarium gibi layer 2 çözümleri, ana ağı etkilemeden çok daha fazla sayıda işlemi gerçekleştirebilen blokzincirinin üzerine ek bir katman ekleyerek bu sorunu çözmeyi amaçlar.

Son olarak bir süredir üzerinde çalışılan Shibarium için yavaş yavaş tarihler gelmeye başladı. Bugün yapılan paylaşımla da Shibarium’un bu hafta beta sürümünün kullanıcıları ile buluşacağı açıklandı.

Attention #SHIBARMY 🚨

We’re thrilled to announce that #SHIBARIUM Public Beta will be launching THIS WEEK! 🎉

Make sure you’re following our official socials over the next few days as we reveal all the details on how to access the beta website. Hail Shib! #ShibariumBeta 🦴 pic.twitter.com/0fG3u3mY4S

— Shib (@Shibtoken) March 7, 2023
Shiba Inu’nın Layer 2’si Shibarium için beta başlıor

Shibarium, Shiba Inu blokzincirinin üzerine inşa edildi ve Ethereum (EVM) ile uyumlu olacak şekilde tasarlandı. Bu, geliştiricilerin mevcut Ethereum tabanlı projelerini kolayca Shibarium’a taşıyabilecekleri ve böylece daha hızlı ve daha verimli ağından yararlanabilecekleri anlamına geliyor.

Shibarium’un temel özelliklerinden biri, birden fazla işlemi tek bir işlemde sıkıştıran bir teknoloji olan rollup’ları kullanması. Bu, işlemlerin daha hızlı ve daha verimli bir şekilde işlenmesini sağlarken aynı zamanda gas ücretlerinin maliyetini de azaltır. Buna ek olarak Shibarium, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri tarafından kullanılan Proof of Work (PoW) mekanizmasından daha enerji tasarruflu olan Proof of Stake (PoS) mutabakat mekanizmasını kullanıyor.

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Shiba Inu’nın Layer 2’si Shibarium için sona yaklaşıldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!