Coinbase CEO’su, yeni Katman-2 ağının AML özelliklerine dikkat çekti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, şirketin yeni Katman-2 blokzincir ağı Base’in lansman sırasında işlem takip ve kara para aklamayı önleme (AML) tedbirlerine tabi olabileceğini işaret etti.

Bloomberg Radio’da Joe Weisenthal ile geçtiğimiz gün yaptığı bir röportajda Armstrong, Base’in bugün bazı merkezi parçalara sahip olduğunu kabul etti ve zaman içinde daha da merkeziyetsiz bir hal alacağının da altını çizdi.

Ancak Coinbase CEO’su daha sonrasında yeni Katman-2 ağının kullanıcıları için işlem takibi ve kara para aklama gereklilikleri özelliklerine sahip olacağını öne sürdü.

CEO, Coinbase’in ilk zamanlarda işlem takibi açısından bir sorumluluğu olacağını belirtti ve ekledi:

“Kara para aklama sorunlarından kaçınmak ve işlem takip programları ve benzeri şeylere sahip olmak konusunda muhtemelen en fazla sorumluluğa sahip olacak olanların merkezi aktörler olduğunu düşünüyorum.”

Coinbase’e göre Base, kullanıcıların merkeziyetsiz uygulamalar oluşturmaları için güvenli, düşük maliyetli, geliştirici dostu bir yol sunan bir Ethereum Katman-2 ağı.

Yapılan açıklamalara göre Base, Optimism tarafından kullanılan ve Ethereum üzerinde yüksek hızlı işlemleri mümkün kılacak olan “OP Stack” ile geliştiriliyor. Bilindiği üzere Base, 23 Şubat’ta tanıtıldı ve şu anda testnet aşamasında. Ne var ki Coinbase henüz bir mainnet lansman tarihi vermedi, ancak 2023’ün 2. çeyreğinde lansmanın gerçekleştirilmesi bekleniyor.

1/ We’re excited to announce @BuildOnBase.

Base is an Ethereum L2 that offers a secure, low-cost, developer-friendly way for anyone, anywhere, to build decentralized apps.

Our goal with Base is to make onchain the next online and onboard 1B+ users into the cryptoeconomy. pic.twitter.com/RmwZFJzGGs

— Coinbase (@coinbase) February 23, 2023

Lisanslı bir borsa olan Coinbase’in, Base için tek sıralayıcı olarak faaliyet göstermesi bekleniyor. Bu durum, aynı zamanda Base’in yasal olarak müşterini tanı (KYC) gerekliliklerini de gerektirip gerektirmeyeceği sorusunu gündeme getirdi ve bunu yapan ilk L2 oldu.

Coinbase, Base’in KYC ve kara para aklama önlemlerini uygulayıp uygulamayacağını ne doğruladı ne de reddetti. 

Son olarak Cointelegraph yorum için Coinbase’e ulaştı, ancak haberin yayın saatine kadar bir yanıt alamadı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Coinbase CEO’su, yeni Katman-2 ağının AML özelliklerine dikkat çekti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!