Birleşik Arap Emirlikleri serbest bölgesi, Bitcoin ödemelerini araştıracak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkezin gelişiminde yer alan bir avukat, Ras Al Khaimah’ın kripto şirketleri için yakın zamanda duyurulan serbest bölgesinin, emirlikte iş kurmak isteyen şirketlerden kripto ödemelerini kabul etme konusu üzerine çalışmalar yapacağını söyledi. 

Dubai merkezli kripto avukatı Irina Heaver Cointelegraph’a yaptığı açıklamada, Ras Al Khaimah Digital Assets Oasis (RAK DAO) uygun ortakları güvence altına aldıktan sonra, kurumsal kayıtlar, ofis kirası ve diğer hizmetler için Bitcoin ve diğer stabilcoin’ler de dahil olmak üzere kripto ödemelerini kontrol edeceğini söyledi. Heaver, “Sonuçta, İsviçre’deki şehirler ve diğer kantonlar bunu yıllardır yapıyor” ifadelerine yer verdi. 

Heaver ayrıca, sistemin çalışması için uygun teknoloji ve düzenleyici altyapının mevcut olması gerektiğini belirtti. Buna ek olarak Heaver temellerin de atıldığının altını çizdi. Avukat, ayrıca RAK DAO’nun kripto ödeme girişimini desteklemek için tam Bitcoin ve lightning node’larını işletmeyi araştıracağını söyledi. 

“Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor ve teknoloji ortaklarını bu yolculukta bize katılmaya davet ediyoruz.”

İlk olarak Blockchain Life 2023 sırasında tanıtılan RAK DAO’nun, metaverse, blokzincir, yardımcı token’lar, dijital cüzdanlar, NFT’ler, DAO’lar, dApps ve Web3 ile ilgili diğer işletmelerde yer alan dijital ve sanal varlık hizmet sağlayıcıları için özel bir serbest bölge olması bekleniyor.

Heaver, yeni serbest bölgenin sanal varlıklar alanındaki tüm şirketler zincirine de hizmet edeceğini açıkladı. Avukat, konuya ilişkin, “Oysa diğer serbest bölgeler sadece sektörün bazı bölümlerini destekleyebiliyor ve çok sınırlı faaliyetlere izin veriyor.” açıklamalarında bulundu. 

“Birden fazla ülkede birden fazla kuruluşu yapılandırmak zorundayım. Bu durum maliyetleri ve zamanı artırıyor ve girişimciler için ters etki yaratıyor. Şimdi ise girişimcilerin işlerini tek bir yerde kurmaları için büyük bir fırsat görüyorum.”

Öte yandan Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai Çoklu Emtia Merkezi (DMCC) ve Dubai Uluslararası Finans Merkezi (DIFC) de dahil olmak üzere 40’ın üzerinde serbest bölgeye sahip.

Ras Al Khaimah’daki yaşam ve iş maliyetleri Dubai’dekinden %yüzde 50 daha az olduğu için ise Heaver, BAE’nin serbest bölgesinin yeni kurulan şirketler için harika bir nokta olacağına vurguda bulundu.

Son olarak avukat, hükümetin sanal varlık hizmet sağlayıcılarına (VASP) kendi kuruluşları ve ilişkileri aracılığıyla bankacılık gereksinimleri konusunda yardımcı olacağını da ekledi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Birleşik Arap Emirlikleri serbest bölgesi, Bitcoin ödemelerini araştıracak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!