ABD, CBDC ile ilgili teknik konulara ve ulusal çıkarlara göz atıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Hazine Bakanlığı, bir CBDC üretilmesiyle ilgili tasarım fikirlerini değerlendirmeyi sürdürüyor. Hazine Müsteşarı Nellie Liang, Atlantik Konseyi’ne, Hazine liderliğindeki CBDC Çalışma Grubu’nun incelemekti olduğu teknik ve politika konularını özetledi.

Liang, hem toptan hem de perakende CBDC’ye (wCBDC ve rCBDC) baktı ve wCBDC’nin daha fazla teknik sorunlara yol açtığını belirtirken rCBDC’nin ise erişim sorunları yşaadığını kaydetti. Özellikle, şu anda merkez bankası hesapları için uygun olmayan kurumlara bir wCBDC erişimi verilebileceğini ifade etti.

Liang, wCBDC’nin bankalararası ödemeler veya menkul kıymet işlemleri için de kullanılabileceğini belirtirken, stablecoin’lerin de desteklenebileceğini kaydetti.

“Bir wCBDC, daha fazla birlikte çalışabilirliği ve seçeneği desteklemenin yanı sıra, stablecoin’ler arasında değer aktarımını kolaylaştırabilecek olan stablecoin’ler için bir destek varlığı olarak da kullanılabilir”

Liang, Fed Kurulu’nun bir rCBDC’nin ülkenin çıkarlarına en iyi şekilde hizmet edebileceği yönündeki tutumunu tekrarlayarak bir rCBDC aracı yelpazesi belirlemenin ise önemli bir politika sorunu olduğuna dikkat çekti. Ona göre bir rCBDC finansal katılımı artırabilecek nitelikte. Son olarak, ABD’nin G7 ülkeleri içinde en büyük banka kullanmayan nüfüsa sahip olduğunun altını çizdi.

Liang, piyasaya sürülecek bir CBDC’nin doların uluslararası rolünü desteklemeye yardımcı olacağından şüphe duyuyor:

“Bana göre, dolara yönelik yüksek küresel talep, hukukun üstünlüğüne saygımız, ekonomimizin gücü ve ABD mali piyasalarının derinliği, genişliği ve açıklığı gibi yapısal faktörlerden kaynaklanıyor”

#CBDCwatchhttps://t.co/rJk6YHrZc3

— Caitlin Long ⚡️ (@CaitlinLong_) March 2, 2023

Liang, Hazine’nin Kongre desteği olmadan CBDC yayınlamayacağına dair standart olan sorumluluk reddini de tekrar etti. Ek olarak FedNow Service’in bu yıl hizmete girmesinin beklendiğini ifade etti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD, CBDC ile ilgili teknik konulara ve ulusal çıkarlara göz atıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!