Binance’in Ceffu’su Singapur için kolları sıvadı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para sektörü artık bütün düzenleyicilerin masasında. Yaşanan devasa büyüme, kritik saldırılar ve büyük yatırımlar derken tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran sektör, düzenleyicilerin de gergin merceğine tutuldu.

Bir süredir düzenleyici çerçeve üzerinde çalıştıklarını belirten düzenleyiciler, ki bu noktada bu söylemlerin 2017’ye kadar vardığını belirtmekte fayda var, hedef yıl olarak 2023’ü gösterdi.

Yılın ilk gününden bu yana aktif olarak açıklamalarda ve yeni yasa tasarılarının hazırlanması için çalışmalarda bulunan düzenleyiciler, borsalar üzerinde de büyük bir baskı yarattı. 

Borsalar ise bu noktada düzenleyiciler ile uyum için yoğun bir çalışma içerisinde. Bu borsalardan biri olan Binance ise yan kolları ile yeni ülkelere yelken açmaya devam ediyor. 

Son olarak yerel haber kaynaklarına göre Binance, dijital varlıklar devi ABD’li düzenleyiciler tarafından giderek daha fazla inceleme altına alınsa bile, Singapur’da perakendeden kurumsal müşterilere dönüşen kripto para birimi hizmetleri sunmak için bir lisans almak için bir hamle daha yapmayı planlıyor.

Binance’in Ceffu’su Singapur için lisans hazırlığı içerisinde

Kripto para borsaları için lisans çalışmaları, yürürlükteki belirli düzenlemelere bağlı olarak ülkeden ülkeye ve hatta ülkeler içinde değişiklik gösterir. Japonya gibi bazı ülkeler, geçmiş dönemde kripto para borsaları için Finansal Hizmetler Ajansına (FSA) kaydolmalarını ve kara para aklamayı önleme (AML) ve müşterini tanı (KYC) düzenlemelerine uymalarını gerektiren katı düzenlemeler uyguladı. Amerika Birleşik Devletleri gibi diğer ülkelerde ise borsaların işleyişini zorlaştırabilecek bir dizi eyalet ve federal düzenleme bulunuyor.

Lisanslama çabalarının kripto para borsaları için önemli olmasının ana nedenlerinden biri, borsaların güvenli ve emniyetli bir şekilde çalışmasını sağlamaya yardımcı olmaları. Örneğin, lisanslama gereklilikleri, bilgisayar korsanlığına ve hırsızlığa karşı korunmak için minimum sermaye gerekliliklerini, düzenli denetimleri ve güvenlik protokollerinin kontrollü olmasını içeriyor.

Bununla birlikte, lisanslama çabaları zorlukları da beraberinde getirmektedir. Kripto para birimleri nispeten yeni ve sürekli gelişen bir varlık sınıfıdır ve düzenlemeler, değişimin hızına ayak uydurmak için mücadele edebilir. Ek olarak, birçok kripto para borsası sınırlar ötesinde faaliyet gösteriyor ve bu da düzenleyicilerin düzenlemeleri tutarlı bir şekilde uygulamasını zorlaştırabilir.

Binance ise geçmişte Binance Custody olan ancak isim değişikliği ile CEFFU olarak adını değiştiren yan kolu ile Singapur’a el atıyor.

Konu hakkında konuşan Binance’de kolluk kuvvetleri eğitimi başkanı Jarek Jakubcek, Nikkei Asia’ya şirketinin düzenleyicilerin taleplerini karşılamak için yeteneklerini artırdığını söyledi:

“Son işe alımlara bir göz atarsanız, Binance’in yasa uygulama ve düzenlemelerde uzun yıllara dayanan deneyime sahip kişileri işe aldığını göreceksiniz”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance’in Ceffu’su Singapur için kolları sıvadı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!