MyAlgo, 9.2 milyon dolarlık hack saldırısına uğradı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Algorand ağının cüzdan sağlayıcısı MyAlgo, neredeyse 9,2 milyon dolar değerinde fonun halihazırda çalınmaya devam ettiği bir istismarın ortasında, kullanıcılarını cüzdanlardan varlıklarını çekmeleri konusunda uyardı. 

MyAlgo’ya 9,2 milyon dolarlık saldırı

MyAlgo geçtiğimiz günkonuya ilişkin bir tweet paylaştı. Cüzdan sağlayıcısı son cüzdan saldırılarının nedenini hala bilmediğini ve herkesi varlıklarını korumak için ihtiyati tedbirler almaya davet etti. 

IMPORTANT: ⚠️We strongly advise all users to withdraw any funds from Mnemonic wallets that were stored in MyAlgo. As we still don’t know the root cause of recent hacks, we encourage everyone to take precautionary measures to protect their assets. Thank you for your understanding.

— MyAlgo (@myalgo_) February 27, 2023

MyAlgo ekibi, ayrıca geçtiğimiz hafta boyunca MyAlgo hesaplarına karşı gerçekleştirilen saldırıları doğrulayarak uyarıda bulundu. 

Kripto dedektifi ZachXBT, kısa süre önce paylaştığı bir tweet’te, çalınan varlıkların 9,2 milyon dolardan daha fazla olabileceğinden şüphelenildiğini ve kripto borsası ChangeNOW’un yaklaşık 1,5 milyon dolar değerinde fonu dondurabildiğini belirtti. 

I haven’t seen many posts about this on CT yet but it’s suspected over $9.2m (19.5M ALGO, 3.5m USDC, etc) has been stolen on Algorand as a result of this attack from Feb 19th to 21st.

ChangeNow shared they were able to freeze $1.5m. https://t.co/BPCXTUD57n pic.twitter.com/A3t7Ss0e83

— ZachXBT (@zachxbt) February 28, 2023

MyAlgo’ya göre, özellikle de anahtarı bir internet tarayıcısında saklanan anımsatıcı cüzdanlara sahip kullanıcılar istismara daha yatkındı. Bir anımsatıcı cüzdan ise özel bir anahtar oluşturmak için genellikle 12 ila 24 kelime kullanır. 

Algorand Foundation ağ yönetişim kuruluşunun baş teknoloji sorumlusu John Wood da konuya ilişkin birtakım açıklamalarda bulundu. Wood, söz konusu sistem açığından 25 hesabın etkilendiğini söyledi. 

1/n Update on the exploit impacting ~25 accounts: from our investigation, this is not the result of an underlying issue with the Algorand protocol or SDK.

— John Woods (@JohnAlanWoods) February 27, 2023

Wood, ayrıca hack’in, Algorand protokolü ya da yazılım geliştirme kiti ile ilgili temel bir sorundan kaynaklanmadığını da sözlerine ekledi. 

İlginizi çekebilir: BNB Chain DeFi protokolü LaunchZone’dan 700.000 dolar çalındı!

Son olarak MyAlgo yetkililerle birlikte çalışmaya devam edeceğini ve “saldırının temel nedenini belirlemek için kapsamlı bir soruşturma yürüteceğinin altını çizdi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
MyAlgo, 9.2 milyon dolarlık hack saldırısına uğradı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!