“ABD vatandaşları, finansal sistemin eşitsizliğinden şikayetçi”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret hacmi bakımından dünyanın ikinci en büyük kripto borsası Coinbase, ABD vatandaşlarının kripto varlıklara olan tutumu hakkında bir anket yaptı. Ankete göre ise Amerikalı yetişkinlerin yüzde 80’i finansal sistemin çıkarları güçlü olanları kayırdığına inanırken, yüzde 20’si şu anda kripto paralara sahip. 

Coinbase anketi: “ABD vatandaşları, finansal sistemin eşitsizliğinden bıkmış durumda”

Coinbase tarafından yürütülen ve 2.000’den fazla Amerikalı yetişkinin katıldığı şubat ayı çevrimiçi anketi, katılımcıların yüzde 80’inin küresel finans sisteminin haksız bir şekilde güçlü tarafları kayırdığına inandığını, yüzde 67’sinin ise finans sisteminde büyük değişiklikler ya da tamamen elden geçirme çağrısında bulunduğunu ortaya koydu.

Anket katılmcılarının büyük bir çoğunluğu Küresel Finansal Sistemin hayal kırıklığına uğrattığını belirtiyor ve değişim istiyor. Kaynak: Morning Consult 

Sektörel istihbarat şirketi Morning Consult tarafından gerçekleştirilen bir anket, küresel finans sistemi algısını ve ABD’deki yetişkinlerin ve kripto yatırımcılarının kripto piyasasının ve borsalarının geleceğini nasıl gördüklerini incelemeyi amaçladı.

Araştırmaya göre, son zamanlarda kripto piyasasında çıkan kötü haberlere rağmen, katılımcıların yüzde 20’si hala kripto sahibi olduklarını ve yaklaşık üçte biri önümüzdeki yıl kripto almayı, satmayı ya da ticaretini yapmayı planladıklarını belirtti.

Morning Consult, rakamların Ocak 2022’den bu yana her çeyrekte tutarlı kaldığını ve son 12 ayda yüzde 17 ila yüzde 20 arasında değiştiğini, yani son piyasa çalkantılarının ABD’deki bireysel yatırımcıların kriptoya olan güvenini sarsmamış olabileceğini kaydetti.

Mornin Consult, ayrıca “Kriptonun geleceği konusunda iyimser olmak için sebepler var. Evrensel olarak, Amerikalılar finansal sistemdeki eşitsizlikten dolayı hayal kırıklığına uğramış durumda ve değişime açlar” ifadelerine yer verdi.

“Kripto yatırımcıları ve Amerikalıların daha genç kesimleri hala kriptonun gelecekte toplumsal faydalar sağlayabilecek değerli bir yatırım alanı olduğuna inanıyor.”

Ne var ki gençler arasındaki kripto tutkusu da oldukça yüksek. Anket ise Z kuşağının yüzde 36’sının ve Y kuşağının yüzde 30’unun şu anda kripto sahibi olduğunu ortaya koydu.

Genç kuşaklar kriptonun geleceği konusunda iyimser kalmaya devam ediyor. Kaynak: Morning Consult 

Ayrıca mevcut kripto yatırımcıları da kripto piyasası konusunda hala iyimser. Yatırımcıların yüzde 65’i piyasayı daha iyi günlerin beklediğini düşünürken, yüzde 76’sı kripto ve blokzincirinin geleceğine inanıyor.

Öte yandan bazı piyasa yorumcuları bir sonraki boğa koşusunun Çin’in kripto konusunda daha olumlu bir görüş benimsemesiyle başlayacağına inanıyor. Ancak anket, borsaların daha güvenilir ve güvenli olması halinde daha fazla Amerikalının piyasaya girmekle ilgileneceğini de ortaya koydu.

Genel nüfusun yüzde 67’si ise güvenli ve güvenilir borsaların önemine dikkat çekti. Buna karşın, kripto yatırımcılarının yüzde 91’i güvenilir ve güvenli bir platformun kripto piyasası için hayati önem taşıdığını söyledi.

Birçok katılımcı güvenli ve güvenilir kripto borsalarını önemli olarak değerlendirdi.. Kaynak: Morning Consult

Son olarak Morning Consult tarafından 10-14 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen ankette 2.202 Amerikalı yetişkinden oluşan ulusal bir katılımcı grubunun yanı sıra 500 ABD’li kripto para yatırımcısından oluşan bir katılımcı grubu da incelendiğini de belirtmekte fayda var.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
“ABD vatandaşları, finansal sistemin eşitsizliğinden şikayetçi”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!