Citizens Trust Bank, USDC rezervlerinde 65 milyon dolar tutacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) tarafından regüle edilen bir finans kurumu olan Citizens Trust Bank, rezervlerinin bir kısmını USDC olarak tutmak için Circle Internet Financial ile ortaklık kurduğunu açıkladı. Bu hareketle şirket, Atlanta’da finansal katılımı ve dijital okur yazarlığı teşvik etmeyi planlıyor.

Circle, 24 Şubat’ta yaptığı açıklamada, Atlanta merkezli Citizens Trust Bank’ın iki şirket arasında yapılan iş birliğinin bir parçası olarak rezervlerinde 65 milyon dolarlık USDC tutacağını duyurdu. Bankanın USDC rezervleri, küçük işletmelerin sermayeye katılımını sağlayacak ve diğer finansal katılım girişimleri için kullanlacak.

Citizens Trust’ın CEO’su Cynthia N. Day, şirketin rezervlerinde USDC tutmasının bankanın bilançosunu da iyileştireceğini ifade etti.

FDIC, Citizens Trust Bank’ı azınlıklara ait bir mevduat kuruluşu şeklinde sınıflandırmıştır. Bu, yönetim kurulunun büyük bir çoğunluğunun azınlıklardan oluştuğu anlamına gelir. Banka, ilk kez 1947 yılında Fed sistemine katıldı.

Banka, 2020 ve 2021 yılları arasında elindeki mevduatları 220 milyon dolar artırmayı başardı. Şirket, 2021 yılında 157 milyon dolar değerinde ticari, tüketici ve konut ipoteği kredisi finanse etti. 

1/ Last year, stablecoins settled >$7tn on-chain. Current run-rate is ~$9tn/yr. This is significantly more than Mastercard (~$2.2tn), Amex (~$1tn), and Discover (pic.twitter.com/DMG9NpDW8t

— Peter Johnson (@TheChicagoVC) December 21, 2022

Citizens Trust, ABD’de USDC rezervine sahip olan tek finans kurumunu değil. Cointelegraph’ın da daha önce bildirdiği üzere Bank of New York Mellon, Customers Bank, New York Community Bank, Silvergate Bank, Silicon Valley Bank ve Signature Bank da bilançolarında USDC bulunduran finans kuruluşları arasında yer alıyor.

Stablecoin anlaşmaları, DeFi’ın popüler hale gelmesiyle uyumlu bir biçimde son yıllarda önemli bir artış gösterdi. Bununla birlikte, regülatörlerin baskısı sebebiyle ödemeler için stablecoin kullanımı oldukça sınırlı bir seviyede yer alıyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Citizens Trust Bank, USDC rezervlerinde 65 milyon dolar tutacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!