New York Başsalcılığı, CoinEx borsası için yasal işlem başlatıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para borsası CoinEx, New York Başsavcısı Letitia James tarafından açılan bir davayla karşı karşıya. New York Başsavcısı, şirketin eyalette menkul kıymetler ve emtia aracısı olarak kayıt yaptırmadığını ve kendisini yanlış bir şekilde borsa olarak temsil ettiğini iddia ediyor.  

CoinEx’in başı, ABD’li düzenleyicilerle dertte

New York Yüksek Mahkemesine sunulan 38 sayfalık bir dilekçe, CoinEx’in ABD’deki en katı dolandırıcılıkla mücadele ve menkul kıymetler düzenleme yasalarından biri olarak kabul edilen eyaletin Martin Yasasını ihlal ettiğini iddia etti. 

James, ayrıca CoinEx’in hem emtia hem de menkul kıymet olarak nitelendirilen Amp (AMP), LBRY Credits (LBC), Rally (RLY) ve Terra (LUNA) gibi token’ları listelediğini söyledi. 

When crypto platforms disregard our laws, they put New Yorkers at risk.

We’re seeking to stop @coinexcom from operating in New York and will continue to protect people from the dangers of the cryptocurrency industry.

— NY AG James (@NewYorkStateAG) February 22, 2023

Bununla birlikte New York Başsavcısı, geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklamada CoinEx’in hizmet vermek için Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’na (CFTC) kayıtlı olmadığını bildirdi. 

Başsavcılık, New York merkezli bir bilgisayar ve internet adresine sahip bir CoinEx hesabı oluşturduğunu ve platformda rahatça işlem yapabildiğini iddia etti. 

Letitia James, ayrıca konuya ilişkin “CoinEx gibi kripto şirketlerinin, kurallar onlar için geçerli değilmiş gibi davrandığı günler sona erdi.” açıklamalarına yer verdi. 

Dilekçede CoinEx’in sanal varlık ticareti faaliyetleri hakkında ifade vermek için çağırıldığı, ancak şirketin, başsavcılık tarafından gönderilen 22 Aralık 2022 mahkeme celbine uymadığını belirtiyor. 

“CoinEx, 6 Ocak 2023’te mahkemeye ifade vermeye çağırılmak üzere bir mahkeme celbi gönderildi. Ancak CoinEx bu ifade vermeye gitmedi. CoinEx’in ifade vermeye gitmemesi de borsanın, hileli uygulamalarla meşgul olduğunun kanıtıdır.” 

Son olarak James dilekçede, CoinEx’in kendisini bir borsa olarak nitelendirmeyi durdurması gerektiğinden bahseeti. Buna ek olarak başsavcı, eyaletteki faaliyetlerini önlemek için bir mahkeme emri çıkartıyor. 

Tüm bu olayların üzerine Cointelegraph, CoinEx ile iletişime geçti. Ancak haberin yayın saati itibarıyla bir yanıt alamadı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
New York Başsalcılığı, CoinEx borsası için yasal işlem başlatıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!