Umman, kripto düzenleyici çerçeve çalışmalarına start verdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Umman’ın finansal piyasalarının düzenleyicisi olan Sermaye Piyasası Otoritesi (CMA), ülkedeki dijital varlık endüstrisi için yeni bir düzenleyici çerçeve oluşturmaya çalışıyor. 

Umman, kripto düzenleyici çerçeve çalışmalarına başlıyor

Kısa süre önce yapılan bir basın açıklamasına göre, yeni düzenleyici kurallar sanal varlık faaliyetlerinin gözetimini, sanal varlık hizmet sağlayıcıları (VASP) için bir lisans sürecini ve yeni varlık sınıfını çevreleyen riskleri belirlemek ve azaltmak için bir çerçeveyi kapsayacak. Yayınlanan duyuruda ise şu ifadelere yer verildi: 

“Söz konusu düzenlemenin amacı, kapsamlı gözetim ve uygulama mekanizmaları da dahil olmak üzere piyasanın kötüye kullanımına engel olmak için yeni bir kripto para rejimi oluşturmaktır.” 

Bununla birlikte önerilen yönergeler kapsamındaki çeşitli dijital varlık faaliyetleri arasında kripto para, token, kripto değişim ürünleri ve hizmet tekliflerinin verilmesi de yer alıyor. 

Finansal piyasa düzenleyicileri, önerilen düzenleyici çerçevenin, küresel oyuncuları Umman’a çekerken ülke ekonomisini dijital olarak dönüştürme girişimi olan Umman’ın Vizyonu 2040 ile uyumlu olduğunu söyledi. 

Ayrıca Umman, önerilen düzenleyici çerçeve yoluyla kendisini Orta Doğu’da sanal varlıkların benimsenmesinde lider olarak konumlandırmaya çalışırken, söz konusu kripto paralar olduğunda, ülkenin merkez bankası, konuya daha ihtiyatlı yaklaşıyor. 

Öte yandan Umman Merkez Bankası (CBO), dolandırıcılıklar göz önüne alındığında, Ekim 2022’de vatandaşlarını, kripto paralara yatırım yaparken dikkatli olmaya davet etti. 

İlginizi çekebilir: Birleşik Arap Emirlikleri, CBDC ihracını başlatmayı planlıyor

Periyodik aralıklarla vatandaşlarını kripto yatırımları konusunda uyaran merkez bankası, Umman’da henüz kripto ticaretleri için herhangi bir lisans vermediği konusunda da bilgilendirdi. 

Ne var ki Umman’ın uyarıları, vatandaşların kripto ticareti yapmalarına ve saklamalarına engel olabilmiş değil. 

Gerçekleştirilen son anket çalışmalarına göre, yaklaşık yaklaşık 65.000 Umman vatandaşı, yani nüfusun yüzde 1,9’u ülkede kripto para birimlerine sahip. 

Çalışma, ayrıca yerel halkın yüzde 62’sinin uzun vadede kriptoya sahip olduğunu, yüzde 25’inin ise öğrenme ve eğitim için dijital varlıkları kullandıklarını ortaya koydu. Geri kalan yüzdelik ise günlük ticaret için kripto para kullanıyor.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Umman, kripto düzenleyici çerçeve çalışmalarına start verdi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!