2022 yalnızca kripto para piyasasını değil, dolandırıcıları da vurdu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasası 2022 yılında büyük çöküşler yaşadı. Özellikler Terraform Labs, Genesis ve FTX borsası gibi dev kripto şirketlerinin batışı, kripto piyasasında derin yaralar açtı. Pek çok kripto şirketi iflasın eşiğine kadar gelirken, yatırımcıların büyük bir kısmı da milyarlarca dolar kaybetti.  

2022 kripto dolandırıcılıklarında yüzde 46 düşüş var 

Ne var ki 2022 yılı yalnızca kripto camiası adına değil, aynı zamanda kripto dolandırıcıları adına da kötü geçti. Yapılan araştırmalara göre, 2022’de kripto dolandırıcılıklarından elde edilen gelirler de kripto piyasası ile doğru orantıda ilerledi.  

2022’de yatırım dolandırıcılığı gelirleri, 2021’e göre yüzde 46 düşüş yaşadı. 

Blokzincir analiz şirketi Chainalysis, düşük kripto fiyatları genellikle daha düşük dolandırıcılık performansıyla sonuçlandığından, dolandırıcılık gelirindeki düşüşün çoğunu kötü piyasa koşullarına bağladı. 

2017’den 2022’ye yıllık kripto dolandırıcılığından elde edilen gelirler. Kaynak: Chainalysis.

Ne var ki Chainalysis, geçtiğimiz gün yayınlamış olduğu raporunda kripto fiyatlarındaki düşüşlere karşı nispeten bağışıklık göstermeyi başaran iki farklı dolandırıcılık türüne işaret etti. Bunların ikisi ise flört ve hediye dolandırıcılıkları oldu.  

Chainalysis, ayrıca her dolandırıcılık türünün Bitcoin’in (BTC) ya da kripto para piyasasının hareketiyle doğru orantıda yürümeyeceğinin altını çizdi. 

Flört yolu ile dolandırıcılıklar, 2022 yılında en çok kazandıran yöntem oldu. Dolandırıcılar, geçtiğimiz yıl çevrimiçi ortamlarda insanlarla flört ederek, 16.000 dolara yakın kazanç elde etti.

Average losses for victims throughout 2022 by scam type. Source: Chainalysis.

Chainalysis, bu dolandırıcılık türlerinin kripto fiyatları düştüğünde devam etme olasılığının yüksek olduğunu, çünkü açgözlülükten ziyade kurbanın şefkatini çalmaya yönelik bir dolandırıcılık yöntemi olduğunu bildirdi.

Son olarak şirket, “Bu tür bir duygusal adımlar, daha geniş pazardaki eğilimlerden bağımsız olarak muhtemelen eşit derecede etkilidir, çünkü kurbanın birincil amacı hızlı bir şekilde zengin olmak değil, potansiyel bir romantik ortak olduğuna inandıkları birine yardım etmek ister” ifadelerini kullandı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
2022 yalnızca kripto para piyasasını değil, dolandırıcıları da vurdu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!