CFC, kripto şirketlerini düzenlemek için yeniden devrede

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meclis üyesi Timothy Grayson, Kaliforniya halkını mali zorluklardan korumak ve sorumlu yeniliği teşvik etmek için Dijital Mali Varlıklar Yasasını çıkardı.

Tüketici haklarını korumayı kendisine amaç edinen ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Kaliforniya Tüketici Federasyonu (CFC), kripto para borsalarını lisanslamayı ve faaliyetlerini düzenlemeyi amaçlayan bu yasa tasarısına sponsor oldu. 

Meclis Üyesi Timothy Grayson,  Kaliforniya sakinlerini finansal sıkıntılarından korumak ve sorumlu yeniliği teşvik etme amacıyla Dijital Finansal Varlıklar Yasasını ortaya koydu. Grayson, kripto platformlarını lisanslamanın, endüstri için bir sonraki adım olduğunu düşünüyor. Grayson şunları söyledi:

“Bu adımı atana kadar Kaliforniya halkının finansal dolandırıcılıklara karşı savunmasız olmaya devam edeceği oldukça açık”

Bu gelişme, CFC’nin dijital varlıkları ve kripto para firmalarını lisanslamaya yönelik ikinci girişimini işaret ediyor. Daha önce 2022’de tanıtılan AB 39 tasarısı, Kaliforniya Valisi Gavin Newsom tarafından veto edilmişti.

Tasarı kabul edildiği takdirde 1 Ocak 2025’te yasalaşacak ve vatandaşların belirli kriterler karşılanana dek kripto işlemleriyle uğraşmasının önüne geçilecek. 

CFC’nin kıdemli direktörü olan Robert Herrell, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Geçtiğimiz yılki iflaslar ve dolandırıcılık faaliyetleri, şimdiye kadar Vahşi Batı’ya benzeyen bu pazarda temel tüketici korumalarını sağlamaya yönelik ilgilimizi artırıyor”

Kısa bir süre önce Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Departmanı (DMV) Tezos blockchain’i aracılığıyla araba ruhsatlarının ve ruhsat transferlerinin dijitalleştirilmesini test etmeye başladı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
CFC, kripto şirketlerini düzenlemek için yeniden devrede
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!