Cardano kurucusu, Gary Gensler’e tepki gösterdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cardano kurucusu Charles Hoskinson, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler’in kripto sektörünü uyarmasına tepki gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde Kraken borsasının staking programıyla ilgili yorum yapan SEC Başkanı Gensler, kripto para  sektörüne karşı tarafsız bir yapıda olduğunu, yalnızca yatırımcıları korumaya çalıştığını söyledi. Gensler, bu nedenle kripto para platformlarının kurallara uyması gerektiğini ve regülatörlere kayıt olmaları gerektiğini vurguladı.

Cardano kurucusu Charles Hoskinson ise bu açıklamları bir yalan olarak değerlendirdi ve kripto hizmet sağlayıcılarının bu kurallara uyması için gerçek bir olsalık olmadığını söyledi. Hoskinson, milyonlarca dola ve yıl harcamanın karşılığında, regülatörün hamleleri sebebiyle uygun bir iş yapma fırsatı bulunamayabileceğini belirtti. 

Kraken anlaşmayı kabul etti

Kripto para borsası Kraken, ABD’li kullanıcılar için kripto staking hizmetini kapatmayı ve SEC ile yapılan anlaşma gereğince 30 milyon dolar ödemeyi kabul etti. SEC, Kraken’in kripto staking’i hakkında mevcut riskleri kullanıcılara anlatmadığını iddia etti.

Kraken’in kurucusu Jesse Powell, Gary Gensler’in uyarılarına alayvı bir yorum yaptı. Powell, tüm iş kolunun kapanmasını ve on milyonlarca dolarlık bir cezadan kaçınmak için SEC’in sitesinde bir form doldurması ve kullanıcıları staking ödüllerinin staking programından geldiği konusunda uyarmak zorunda olduğunu bilmediğini söyledi. 

SEC başkanı Gensler, tüm kripto para platformlarının bu yaşananları dikkate alması gerektiğini ve uyum sağlamak için çaba göstermeleri gerektiğini vurgulamıştı.

Analistler, SEC’in agresif tutumunu önümüzdeki dönemde de devam ettireceğine inanıyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Cardano kurucusu, Gary Gensler’e tepki gösterdi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!