Kredi şirketi Affirm kripto programını kapatıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kredi şirketi Affirm’in CEO’su Max Levchin, azalan tüketici harcamaları ve değişen makroekonomik ortamın ortasında “Affirm Kripto Programını” kapatacaklarını açıkladı. 

Kredi şirketi Affirm kripto programına son veriyor

Çalışanlarının yüzde 19’unu işten çıkarmasının yanı sıra Levchin, şirketin almış olduğu yeni karara ilişkin bir mektup yayınladı. Kararın arkasındaki iki ana neden olarak belirsiz makroekonomik koşulları ve firmanın bilançosundaki bazı yükümlülükleri dengeleme ihtiyacı olarak gösterildi. 

“Ekonomik belirsizliğin arttığı bir dönemde, birtakım projeleri geciktiriyoruz ve işletme giderlerimizi gelirle uyumlu hale getirmeye çalışıyoruz. Ayrıca iş gücümüzü azaltmanın yanı sıra Affirm Crypto gibi programlarımıza da ara veriyoruz.” 

Şirketin finans müdürü Michael Linford ise alınan kararların ve gerçekleştirilen eylemlerin karlılık hedeflerine ulaşmak için yapıldığını söyledi. 

Linford, ayrıca konuya ilişkin “Giderleri azaltmak için kararlı adımlar atıyoruz. Ürün yol haritamızı ve uzun vadeli büyüme hedeflerimizi desteklemeye devam ederken, maliyet tabanımızın artık hedeflerimize ulaşması için uygun şekilde kararlar aldığımızı düşünüyoruz” açıklamalarda bulundu. 

Affirm, müşterilerin çevrimiçi bir ürün satın almasına ve daha sonra ödeme yapmasına olanak tanıyan Afterpay’e benzer bin yıllık bir ödeme hizmeti sağlayıcısıdır. Ayrıca şirket “Affirm Kripto Programı”nı ilk 2021’de başlattı.

Öte yandan şirket, Affirm Kripto Programı’nın 31 Mart tarihinde resmi olarak kapatılacağının altını çizdi. Affirm’in web sitesinde ise şu ifadelere yer verildi.  

“2 Mart 2023 itibarıyla Affirm uygulaması aracılığıyla Bitcoin (BTC) satın alımları sona erecektir. 31 Mart 2023 itibarıyla da Affirm Kripto Programını durduracağız.

Ayrıca söz konusu programın durdurulması, San Francisco merkezli kredi platformu için personel temizliğinin bir parçası. Levchin, işgücündeki yüzde 19’luk azalmanın bugün resmi olarak gerçekleştiğini bildirdi. 

Öte yandan Affirm’in LinkedIn hesabına bakıldığında, yaklaşık 2.593 çalışanının olduğu kaydedildi.  

Bununla birlikte yapılan yüzde 19’luk işten çıkarım açıklamalarının ardından, 500 Affirm çalışanının işten çıkarıldığı kanısına varıldı. 

İlginizi çekebilir: Coinbase borsası, 950 personeline veda ediyor!

Cointelegraph, toplamda kaç çalışanın etkilendiğini öğrenmek için Affirm’e ulaştı, ancak ek bir bilgi paylaşılmadı.

Google Finance’e göre, Affirm’in hisse sene AFRM, NASDAQ’ta mesai sonrası işlemlerde yüzde 19,1 düştü.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kredi şirketi Affirm kripto programını kapatıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!