Visa’nın yeni stablecoin odaklı kripto stratejisi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

StarkWare Sessions 2023’te konuşan Visa kripto bölümü başkanı Cuy Sheffield’e göre, Visa, müşterilerin platformunda dijital varlıkları fiat para birimlerine dönüştürmesine olanak sağlamayı amaçlayan bir istem oluşturmak üzerine çalışıyor.

Sheffield, etkinlikte şu ifadelere ter verdi: 

“USDC’de ihraççılardan ödemeleri Ethereum’dan başlayarak ve USDC’de (USDC) Ethereum’da ödeme yapmayı fiilen nasıl kabul edeceğimizi test ediyoruz. Bunlar yüksek değerli uzlaşma ödemeleri”

Yöneticiye göre, dijital varlıklar ve fiat para birimleri ile küresel uzlaşma, Visa’nın yatırım yaptığı odak konulardan biri:

“Bu, kas hafızası dediğim sistem, oluşturmak istediğimiz alanlardan biri. Sınır ötesi bir işlemde dolarları avroya çevirebildiğimiz gibi, dijital tokenize edilmiş dolarlar ile geleneksel dolarlar arasında da dönüşüm sağlayabilmeliyiz”

Ödeme devi, parayı daha hızlı hareket ettirmek için blokzincir teknolojisini mevcut ağına nasıl dahil edeceğini araştırıyor. Ancak SWIFT sistemi üzerinde anlaşmalar ise hala devam ediyor. Üyeler arasında güvenli ve standart işlem iletişimini kolaylaştırma ise ana amaç.

. @cuysheffield and @visa have fell into the rabbit hole of Account Abstraction!

This is huge! pic.twitter.com/CFniLLBq5C

— Starknet-Ecosystem.com ✨ (@StarkNetEco) February 5, 2023

“SWIFT’i her yere kurduk, bu yüzden parayı istediğimiz sıklıkta taşıyamıyoruz çünkü bu ağlarda var olan bir takım sınırlamalar var. Bu nedenle, deneyler yapıyoruz, kamuoyuna duyurduk. Uzlaşma ödemelerinin gerçekte nasıl kabul edileceğini test ediyorduz”

Geçenlerde Visa’nın yıllık hissedarlar toplantısında konuşan eski CEO Al Kelly, şirketin merkez bankası dijital para birimleri (CBDC’ler) ve özel stablecoin’ler ile ilgili planlarını kısaca paylaşmıştı:

“Stablecoin’lerin ve merkez bankası dijital para birimlerinin ödemeler alanında anlamlı bir rol oynama potansiyeline sahip”

Sheffield tekrardan şirketin blokzincir teknolojisi ve dijital varlıklar konusundaki görüşünü de doğrulamış oldu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Visa’nın yeni stablecoin odaklı kripto stratejisi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!