Milyonerlerin yüzde 82’si, 2022’de kriptoların peşini bırakmadı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüm piyasalarda olduğu gibi kripto para piyasaları adına da kabus gibi geçen 2022 yılına rağmen, milyonerlerin yüzde 82’sinin, Bitcoin (BTC) gibi dijital varlıklara yatırım yapma planları olduğu ortaya çıktı. 

Finansal danışmanlık şirketi deVere Group tarafından yapılan bir anket, yüksek gelir sahibi milyonerlerin 10’da 8’i, son 12 ayda finansal danışmanlardan kripto konusunda tavsiye istediğini tespit etti. Söz konusu anket ise net değerleri 1,2 milyon ila 6,1 milyon dolar arasında olan milyonerler arasında yapıldı. 

82% of millionaires seek advice on crypto as Bitcoin soars#PressRelease
https://t.co/nv6HSZBxEs

— deVere Group (@deveregroup) January 30, 2023

deVere Group’un kurucusu ve CEO’su Nigel Green, ankete katılan milyonerlerin muhafazakâr olduğunun altını çizdi. Ancak yine de Bitcoin’e olan eğilimlerini, kripto para biriminin dijital, merkeziyetsiz ve küresel olması gibi özelliklerinden kaynaklandığı bildirildi. 

deVere Group daha önceki yıllarda da buna bezer çalışmalar yapmıştı. Finansal danışmanlık şirketi, yine de son yapılan çalışma ile önceki çalışmaları karşılaştırıldığında, şirketlerin kriptolara yatırım yapma eğilimlerinde büyük bir artış olduğunu kaydetti.

Green, ayrıca Fidelity, BlackRock ve JPMorgan gibi köklü finans kurumlarının, müşterilerine kripto hizmetleri sunma konusundaki ilgisinin kripto sektörü için olumlu bir durum oluşturduğuna vurguda bulundu. 

PricewaterhouseCoopers ise 89 geleneksel hedge fonunun kabaca üçte birinin BTC gibi dijital varlılara halihazırda yatırım yaptıklarını kaydetti. 

Öte yandan deVere CEO’su, geleneksel finansal sisteminin de dijital piyasaya yönelmesi ve 2022 yılında başlayan kripto kışının bitmesiyle birlikte kriptolara olan ilginin daha da artacağına inanıyor.  

Green, Bitcoin’in, enflasyonun zirveye ulaştığı ve yüksek profilli iflasların da dahil olduğu 2022 yılının ardından, 2013 yılından bu yana en iyi ocak ayını yaşadığına dikket çekti.

Bitcoin (BTC), ocak ayına hızlı giriş yaptı 

İşlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, kâbus gibi geçen 2022 yılının ardından, 2023 yılına bomba gibi bir giriş yaptı. BTC fiyatı, son bir ay içerisinde yüzde 45’e yakın değer kazandı. 

Bitcoin’de meydana gelen ivmeli fiyat artışı ile birlikte, kripto para piyasasının toplam piyasa değeri de yeniden 1 trilyon doların üzerine çıktı. Haberin kaleme alındığı andan itibaren ise Bitcoin, 22.890 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Milyonerlerin yüzde 82’si, 2022’de kriptoların peşini bırakmadı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!