DCG’ye göre, Genesis’in iflas başvurusu bağımsız bir komite tarafından kararlaştırıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Digital Currency Group, Genesis’in yapmış olduğu iflas başvurusunun, bağımsız bir komite tarafından kararlaştırıldığını açıkladı.

Şirketin açıklamasına göre bağımsız yöneticilerden oluşturulan özel bir komite, Genesis’in bölüm 11 iflas koruması başvurusu yapmasını kararlaştırdı.

Genesis Capital’in ana şirketi Digital Currency Group (DCG), 20 Ocak’ta gerçekleştirdiği açıklamada, Genesis’in iflas başvurusuna kendilerinin karar verdiğini yalanladı. 

DCG’ye göre bağımsız yöneticilerin oluşturduğu özel bir komite, bölüm 11 iflas koruması için başvuru yapılmasına karar verdi.

Genesis’in bölüm 11 iflas başvurusu, şirketin borçların varlıkların ve diğer ticari faaliyetlerin yeniden düzenlenmesini sağlamasına izin verecek. Şirket, 1 milyar ila 10 milyar dolar arasında bir yükümlülük tahmininde bulundu. DCG, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Genesis’in bağımsız yönetim ekibi, hukuk danışmanı ve mali danışmanları bulunuyor. Genesis Capital’in yeniden yapılandırılmasından sorumlu olan ve bölüm 11 iflas başvurusunda bulunulmasını öneren bağımsız yöneticilerden oluşan bir komite var. Genesis yönetim kurulunda yer alan kişiler ve tüm çalışanlar iflas başvurusu kararına dahil oldu”

Genesis’in yalnızca kredi kuruluşları (Genesis Global Holdco, Genesis Global Capital ve Genesis Asia Pacific) iflas koruması için başvurdu. Genesis Global Trading ve Genesis’in spot ve türev alım satım birimleri ise faaliyet göstermeyi sürdürecek.

DCG’nin açıklamasına göre şirket, Grayscale Investments, Foundry Digital, Lino Group Holdings, CoinDesk ve TradeBlock Corporation gibi yan kuruluşlarıyla beraber faaliyet göstermeye devam edecek. 

DCG, hissedarlarına gönderdiği mektupta, Mayıs 2023’te ödenmesi gereken 526 milyon dolar ve Haziran 2032’de ödenmesi gereken senetler kapsamında 1,1 milyar dolarlık borcu olduğunu doğruladı. Şirket, yeniden yapılandırma sürecinde olan Genesis Capital’e olan yükümlülüklerini de yerine getirmeyi planladığını kaydetti. Mektup ayrıca, likiditeyi korumak için üç ayda bir yapılan temettü ödemelerinin durdurulduğunu da duyurdu.

Genesis’in problemleri, FTX’in kasım ayındaki çöküşünden sonra ortaya çıktı. Şirket, FTX’te 175 milyon dolarlarının olduğunu açıkladı. Genesis’in para çekme işlemlerini durdurması, kripto borsası Gemini’nin müşterilerini etkiledi ve DCG’nin yönetim kurulunun Barry Silbert’i görevden alması için çağrılar yapılmasına zemin hazırladı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
DCG’ye göre, Genesis’in iflas başvurusu bağımsız bir komite tarafından kararlaştırıldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!