Moody’s, Coinbase’in notunu düşürdü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Moody’s, ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’in notunu düşürdü ve görünümün durağan olduğunu belirtti. 

Derecelendirme kuruluşu, borsanın Corporate Family Ratings’ini (CFRs) ve kıdemli teminatsız notlarını (senior unsecured) düşürdü. Kuruluş, not düşürülmesine sebep olarak kripto piyasalarındaki zorlu koşulları gösterdi.

Moody’s’in CFRs notları, bir şirketin borcu ve borç benzeri yükümlülüklerinin göreceli bir biçimde temerrüde düşme olasılığını ve temerrüt durumunda potansiyel olarak yaşanabilecek mali kaybı yansıtan bir derecelendirmedir. 

Moody’s, Coinbase’in durumunun şu anda şirketin sağlıklı bir likidite pozisyonuna sahip olması nedeniyle istikrarlı olduğunu kaydetti. 

Derecelendirme kuruluşu, ABD’nin en büyük kripto para borsasının CFRs notunu Ba3’ten B2’YE indirirken diğer notunu da Ba2’den B1 seviyesine düşürdü. Kuruluşun hareketi, mevcut kripto para piyasasının bir sonucu olarak görülüyor. 

Şirketin derecelendirmesine etki eden bir diğer önemli faktör de, kripto para borsası FTX’in yaşadığı çöküşle birlikte ortaya çıkan düzenleyici belirsizlik oldu. 

“Regülasyonların ve gözetimin aniden sıkılaştırılması, Coinbase’in gelirleri üzerinde kredi açısından olumsuz bir etkiye neden olabilir ve bu da maliyetin artabileceği anlamına gelir”

Moody’s, düzenleyici netliğin sağlanması ve Coinbase’in yeniden yapılandırma çabalarının sonuç vermesiyle birlikte derecelendirme de yükselişler yaşanabileceğinin de altını çizdi.

Bununla beraber, ABD’nin en büyük kripto para borsasının likit pozisyonunun hızlı bir biçimde düşmesi ve olumsuz regülasyonlarla karşı karşıya kalınması halinde borsasının notu daha da düşebilir. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Moody’s, Coinbase’in notunu düşürdü
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!