LinkedIn’e göre geleceğin mesleği: Blokzincir geliştiriciliği

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’in piyasaya sürülmesinden bu yana, blokzincir teknolojisi, çok çeşitli endüstrilere ve uygulamalara kendisini gösterdi ve gelişti. Bu örnekler arasında tedarik zinciri yönetimi, oylama sistemleri ve hatta gayrimenkul bile yer alıyor. Alıcı ve satıcı arasındaki anlaşmanın şartlarının doğrudan kod satırlarına yazıldığı kendi kendini yürüten sözleşmeler olan akıllı sözleşmeler, blokzincir teknolojisinin başka bir uygulaması olarak karşımıza çıkıyor

Teknoloji gelişmeye devam ettikçe, blokzincir, iş yapma ve değer alışverişi yapma şeklimizde devrim yaratma potansiyelini kanıtladı. Blokzincir tarafından sağlanan şeffaflık ve güvenlik, taraflar arasında artan güvene ve çeşitli sektörlerde daha fazla verimlilik ve tasarruf sağlıyor. Ek olarak, blokzincirinin merkeziyetsiz doğası, kaynakların ve gücün daha demokratik ve adil bir şekilde dağıtılmasını sağlıyor. Doğal olarak bu alandaki geliştirme ve uygulama ihtiyacı giderek daha fazla artıyor. Bunun için en gerekli aktör ise şüphesiz blokzincir geliştiricisi.

LinkedIn de bunu desteklercesine yeni raporunu açıkladı. LinkedIn’e göre en çok talep gören ve popüler 15 pozisyon arasında blokzincir geliştirici üst sıralarda yer alıyor.

Blokzincir teknolojisi, günümüzde sadece Bitcoin’in arkasında çalışan karmaşık bir algoritmayı çalıştıran yöntem olmaktan çok uzakta. Temelindeki dağıtık defter teknolojisi ve şifreleme ile binlerce sektördeki kendisine yer bulan bu çözüm, hem yeni hem de geleneksel şirketlerin gözdesi olmuş durumda. Öyle ki yavaş yavaş kurumsal alanda da devletlerin önemli yatırımlar yaptıklarına şahitlik ediliyor.

Buna ek olarak blokzincirik kabul olmasındaki etken sadece yeni olması değil, aynı zamanda kattığı verim. Öyle ki lojistikten bankacılığa kadar birçok alanda kullanılan Blokzincir teknolojisi, beraberinde birçok yatırımı da getiriyor. 

Doğal olarak bu gelişim hızı, önemli bir meslek dalına ihtiyaç duyuyor: Blokzincir geliştiricisi.

Popüler iş odaklı sosyal platform LinkedIn’e göre blokzincir geliştiricisi, 2023’ün en trend ve en çok aranan 2. mesleği konumunda. İlk sırada ise oyun tasarımcısı geliyor ki ona da metaverse ve GameFi göz kırpıyor denebilir.

Listenin devamında yer alan yapay zeka ve data mühendisi gibi birçok meslek dalının da kripto ve blokzincir sektöründe aktif olarak yer aldığı düşünüldüğünde, gelişimin boyutları gözler önüne seriliyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
LinkedIn’e göre geleceğin mesleği: Blokzincir geliştiriciliği
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!