Binance, Polonya düzenleyicisinden lisans aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para sektöründeki düzenleyici baskısı günden güne artmaya devam ederken, bu alandaki şirketlerin çalışmaları da çok daha sıkı bir hâle bürünmüş durumda. Bir taraftan yeni ürünlerini geliştirip küresel rekabette hayatta kalmaya çalışan şirketler, diğer taraftan her ülkenin farklı bir standartta ilerleyen düzenleyici çerçeveleri ile uyumlu çalışmaya çalışıyor.

Bu noktada ülkeler ile arasındaki ilişkilerini sık sık öne çıkaran kripto para borsası Binance, yeni bir ülkede daha düzenleyici izni için lisans aldığını duyurdu. Twitter üzerinden yeni lisansını duyuran Binance, Polonya’yı “Witam!” diyerek selamladı. 

Witam, Poland 🇵🇱#Binance is fully compliant with Polish regulatory standards for virtual asset service providers (VASPs).

This registration enables #Binance to provide crypto asset exchange and custody services in the country.

— Binance (@binance) January 18, 2023
Binance, Polonyada düzenleyici lisansı aldığını duyurdu

Kripto para sektörü henüz çok yeni olması sebebiyle pek çok açıdan yavaş bir düzenleme aşamasından geçiyor. İçerisinde bulunan karmaşık yapılar ve çeşitliliğin çok olması sebebiyle tanımlanmasında dahi zorluk yaşanan kripto paralar, düzenleyicilerin son yıllardaki en büyük problemleri arasında; Tabii enflasyondan sonra.

Doğal olarak bu durum kripto şirketlerini çok dikkatli olmasını gerektiriyor. Hem ürün hem güvenlik hem de yasalara uyum konusunda deyim yerindeyse diken üzerinde yürüyen şirketler, üzerinde bir de piyasa dalgalanmaları ve şirket krizleri ile mücadele ediyor.

Bu şirketlerden biri olan Binance de özellikle piyasalarda yaşanan düşüş sonrası hacim bakımından büyük zorluklar yaşadı. Ancak borsa düzenleyiciler ile çalışmalarına devam ediyor olacak ki Polonya’dan da yeni düzenleyici lisansı borsaya verildi. 

Bu noktada bu lisansların, ülkelerin şirketleri kabulü açısından oldukça önemli olduğunu söylemekte fayda var. Sanal varlık hizmeti sağlayıcıları (VASP’ler) için verilen bu tür lisanslar, borsaların veya benzeri şirketlerin, ülkeler tarafından tanınmasının yanı sıra herhangi bir sorun çıktığında kullanıcının da korunmasına odaklanıyor.

Her ne kadar sektörde yatırımcıları tamamen koruyan bir çerçeve bulunmasa da bu tür adımların atılması oldukça önemli görülüyor.

 

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance, Polonya düzenleyicisinden lisans aldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!