Davos 2023’te blokzincir’deki karbon kredi sorunları tartışıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küresel çapta liderlerin yine küresel sorunları çözmek için bir araya geldiği Dünya Ekonomik Forumu’nda bu yıl kripto para ve blokzincir etkinliklerine de yer verildi.

20 Ocak tarihine kadar sürecek olan Davos 2023’te, kripto endüstrisindeki karbon salınımlarına ve çözümlerine de değinildi. Ancak karbon blokzincir yöneticileri, karbon kredi ticareti yapmanın çevre için olumlu bir etki yaratacağını düşünmüyor. 

16 Ocak tarihinde Cointelegraph’ın baş editörü Kristina Lucrezia Cornèr moderatörlüğünde Davos’ta bir oturum gerçekleştirildi. Bu yıl İsviçre’nin ev sahipliği yaptığı Dünya Ekonomik Forumu’nda Cornèr, karbon blokzincir platformlarının yöneticileriyle, şirketlerin karbon ticaretine olan ilgisindeki artış hakkında konuştu. 

Karbon blokzincir platformu ClimateTrade’in COO’su Karen Zapata, “sürdürülebilirlik” kelimesinin son yıllarda pek çok şirket arasında popüler bir hal aldığını vurguladı. Ancak, bir o kadar şirketin de sürdürülebilirlikten bir şey anlamadığını belirtti. 

Zapata, şirketlerin karbon kredilerinin ne olduğu anlamadıkları senaryoda, bu kredilerle tam olarak ne yaptıklarına dair topluluğu düzgün bir şekilde bilgilendiremeyeceklerinden bahsetti. 

ClimateTrade COO’su, ayrıca karbon kredilerinin arkasındaki fiyatlandırmalara daha az, bıraktığı ektilere ise daha fazla odaklanılması gerektiğinin altını çizdi. COO, ilk olarak olumlu etkinin idrak edilmesi gerektiğini, daha sonrasında fiyatlandırmalara odaklanılmasını gerektiğini sözlerine ekledi. 

Karbon pazaryeri Tolam Earth CEO’su Matthew Porter ise tek başına karbon ticaretinin birtakım sorunları çözmeye yetmeyeceğini savundu.  

Porter, karbon ticaretini zincirde gerçekleştirmenin ise verimsizliği çok az ölçüde çözeceğinden bahsetti. 

İlginizi çekebilir: İsviçre Alpleri’nde blokzincir yankılanacak

Öte yandan son zamanlarda blokzincir alanında karbon kredisinde herhangi bir gelişme sıkıntısı yaşanmadı.  

Blokzincir destekli saklama ağı Filecoin, Ekim 2022’de yerel kripto para birimi FIL’in çevresel etkisini azaltmak için tasarlanmış bir protokol laboratuvarı girişimi olan Filecoin Green’i başlattı. 

Bununla birlikte WeWork CEO’su Adam Neumann ise Mayıs 2022’de iklim teknolojisi girişimi Flowcarbon için ilk büyük finansman turunda 70 milyon dolar toplamayı başardı.  

WeWork’ün söz konusu projesi ise blokzincirine karbon kredisi koyarak karbon ticaretini daha erişilebilir hale getirmek için oluşturuldu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Davos 2023’te blokzincir’deki karbon kredi sorunları tartışıldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!