Grayscale’den Spot Bitcoin (BTC) ETF Davasında SEC’e Sitem: Yasalara Uygun!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Grayscale, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından spot Bitcoin ETF’ine (BTC) karşı yürütülen operasyonlara sitemde bulundu ve sürecin sağlıklı şekilde ilerlemesi için çabaladıkları ifade edildi.

Grayscale 12 milyar dolarlık Grayscale Bitcoin Trust‘ı (GBTC) spot ETF’i için yaptığı başvurunun SEC tarafından reddedilmesine ilişkin bir itiraz özeti sundu. Grayscale tarafından District of Columbia Circuit Mahkemesi’ne sunulan özette, düzenleyici kurum tarafından öne sürülen gerekçe “keyfi ve mantıksız” olarak nitelendirildi ve “SEC yetkisini aşıyor” ifadelerine yer verildi.

SEC, itiraza gerekçe olarak Grayscale’in teklifinin dolandırıcılık ve manipülasyona karşı yeterince koruma sağlamadığı yönündeki bulguları öne sürdü. Grayscale adına açıklamada bulunan şirket yetkilisi Craig Salm, bu argümana karşı çıkarak “sunulan gerekçenin gelişigüzel olduğunu” ve GBTC’nin ABD Borsa Kanunu‘na uygun olduğunu belirtti.

GBTC ‘ı spot bitcoin ETF ‘e dönüştürme teklifimiz, yatırımcıları ve kamu çıkarlarını korurken dolandırıcılık ve manipülasyonu önlemek üzere tasarlandığından, Borsa Kanunu’nun gerekliliklerini karşılamaktadır.

Topluluğu dava hakkındaki gelişmelerden haberdar etmeye devam edeceğini belirten Grayscale yetkilileri, bir sonraki açıklamanın 2 Şubat tarihinde geleceğini beyan etti. Davanın ne zaman biteceği ya da bir sonraki karar mahkemesinin tarihi belli olmasa da yetkililere göre süreç 2023 yılının sonbaharına kadar uzayabilir.

Haziran ayında spot GBTC teklifini reddedilmesinin ardından Grayscale SEC’ye dava açmıştı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Grayscale’den Spot Bitcoin (BTC) ETF Davasında SEC’e Sitem: Yasalara Uygun!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!