Nepal, kriptolara ilişkin tutumunu ortaya koydu: kripto web sitelerini kapattırıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nepal, kriptolara ilişkin tutumunu ortaya koydu. Ülkenin telekomünikasyon düzenleyicisi, ülkenin internet servis sağlayıcılarına (ISS’ler) tüm kripto para alım web sitelerini engellemelerini emretti. Hükümet, söz konusu emre uymayanların ise yaptırımlar ile karşı karşıya kalacağının kesin bir şekilde altını çizdi. 

8 Ocak tarihinde gerçekleştirilen bir duyuruya göre Nepal Telekomünikasyon Otoritesi (NTA), ISS’lere ve e-posta sağlayıcılarına keskin bir emirde bulundu. Emre göre, ISS ve e-posta saplayıcılarının kripto ile ilgili uygulamalara ya da çevrimiçi ağlara erişimi engellemeleri bekleniyor. 

NTA’den gelen açıklamalar ise kripto para işlemlerinin son zamanlarda artış gösterdiği ve ülkedeki kripto işlemlerinin yasa dışı olduğu yönündeydi. 

Bilindiği üzere Nepal Merkez Bankası, ülkedeki kripto varlıkların kullanımını ve alım satımlarını 21 Eylül 2022 tarihinde yasa dışı olarak ilan etmişti. Ayrıca, ülkede başkalarını kripto kullanımına teşvik etmenin de belirli yaptırımlarının olacağının altı çizildi. 

Yasaklara rağmen Nepal, kripto benimsemelerinde ön saflarda 

Nepal’in, her ne kadar ülkede kripto para kullanımlarını ve ticaretini yasaklamış olsa da yayınlanan veriler sonucu blokzincir benimsemelerinde ön saflarda yer aldığı ortaya çıktı. 

Oyunuzu şimdi kullanın!

Bununla birlikte Chainalysis tarafından yayınlanan bir araştırmaya göre Nepal, kripto benimsemelerinde ilk 20. sırada yer alıyor. Nepal, hatta ilk 20’de yer almakla kalmadı, aynı zamanda Birleşik Krallık’ın da önüne geçerek 16. sıraya oturmayı başardı. 

Ayrıca 2021 yılında yayınlanan bir rapora göre Nepal, kripto para birimlerini kesin olarak yasaklayan 9 ülkeden yalnızca bir tanesi. Kriptoları tamamen yasaklayan diğer ülkeler ise; Çin, Cezayir, Bangladeş, Mısır, Irak, Fas, Katar ve Tunus idi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Nepal, kriptolara ilişkin tutumunu ortaya koydu: kripto web sitelerini kapattırıyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!