FTX İflasında Kritik Role Sahip Bir İsimden Daha SBF Hakkında İş Birliği

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İflas eden kripto para borsası FTX’in eski mühendislik direktörü Nishad Singh’in ABD’li savcılarla Sam Bankman-Fried (SBF) hakkında bir araya geldiği iddia ediliyor.

Bloomberg’in konuya aşina kişilere dayandırdığı haberine göre Nishad Singh, FTX davasındaki savcılarla “teklif oturumunda” bir araya geldi. Bu tür toplantılar genellikle görüşülen kişiyi özgürce konuşmaya teşvik etmek adına “sınırlı dokunulmazlık ve gizlilik” koşulu içeriyor bu sebeple söz konusu görüşme henüz net olarak teyit edilemiyor.

Kaynak tarafından sunulan bilgiye göre Singh’in anlaşmasının merkezinde FTX ve Bankman-Fried‘ın çeşitli siyasi kampanyalara yaptığı büyük bağışlara ilişkin bilgiler yer alıyor. Mahkemenin Singh ile iş birliği yapması ve verdiği bilgileri değerli bulması durumunda bir savunma anlaşması yapacağı düşünülüyor. Anlaşmanın yapılması durumunda Singh’in çok daha az ceza alması bekleniyor.

Öte yandan mahkemeye sunulan raporlarda Singh’in, 2020’den bu yana Demokrat Parti‘ye bağlı girişimlere kişisel olarak 9,3 milyon dolardan fazla bağışta bulunduğu görülüyor. Singh’in kendisinin de yıllar boyunca önemli siyasi bağışlarda bulunmuş olması savcıların FTX’in siyasi bağışlarını daha iyi anlamalarına yardımcı olma potansiyeli taşıyor. Bununla birlikte Singh’in, Bankman-Fried ile uzun bir dönem ev arkadaşlığı yaptığı ve kritik bilgilere sahip olduğu tahmin ediliyor.

Savcılar ya da mahkeme henüz Singh hakkında bir “görevi kötüye kullanma” suçlaması yapmamış olsa da geçtiğimiz günlerde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ve davada görevli savcılar, Singh’in FTX iflasında potansiyel bir rolü olabileceğini ifade etmiş ve bir soruşturma başlatmıştı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX İflasında Kritik Role Sahip Bir İsimden Daha SBF Hakkında İş Birliği
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!