Binance Piyasanın Yarısından Fazlasına Hükmediyor! İşte Borsaların Pazar Payları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güncel veriler, Binance’in pazar hakimiyetini son iki yıl içerisinde ciddi oranda artırdığını gösterirken merkeziyetsiz borsa (DEX) Uniswap’ın ise diğer borsalar arasından sıyrıldığını ve büyük bir başarıya imza attığını ortaya koydu.

Dijital varlık veri sağlayıcısı Kaiko 9 Ocak tarihinde yayınladığı raporda, dünyanın en büyük kripto para borsalarının yıllar içerisinde pazar paylarındaki değişimi ele aldı. Verilere göre 2020-2022 yılları arasında pazar payını en çok büyüten merkezi borsa Binance olurken merkeziyetsiz borsalarda (DEX) ise Uniswap öne çıktı. Son günlerin gündemdeki ismi Asya merkezli en büyük kripto para borsası Huobi ise aynı süreçte pazar payını ciddi oranda kaybetti.

Rapora göre Binance aradan geçen iki senede pazarın %20’sini daha hakimiyeti altına alarak payını %37‘den %57‘e çıkardı ve kripto para borsası piyasasının yarısından fazlasını yönetmeye başladı. Özellikle 2022 yılında gerçekleşen FTX iflası sonrasında kullanıcıların merkezi borsalara olan güvenini kaybedeceğine dair iddiaları çürüten bu veri, Binance’in yatırımcılar nezdinde köklü bir borsa olduğunun bir kanıtı niteliğinde kabul edildi.

Ayrıca bu olay, merkezi borsaların sonunu getirmemiş olsa dahi listedeki tek özel olarak açıklanmış DEX olan Uniswap‘ın 2021‘de sahip olduğu %3‘lük pazar payını 2022 yılı içerisinde neredeyse 2 katına çıkararak %5’e yükseltmesine neden olurken FTX iflasının bir noktada kullanıcıların tercihleri üzerinde etkili olduğuna işaret etti.

ABD’de Binance ile büyük bir rekabet içinde bulunan Coinbase ise iki yıllık süreçte pazar payını yalnızca %2 arttırdı. 2020 yılındaki %7‘lik pazar payını 2021 yılında %9‘a çıkaran Coinbase’in pazar payında, 2022 içerisinde bir değişiklik yaşanmadı ve %9 olarak kayda geçti.

Öte yandan Huobi 2020 yılında pazar payının %22’sine hakimken 2021 yılının sonuna gelindiğinde payında ciddi bir kayıp görerek hakimiyetini %16’ya indirdi. 2022 yılı ise borsa için tam bir kabus yılı oldu. TRON (TRX) kurucusu Justin Sun‘ın ekibe katılmasıyla atağa geçen ancak 2022’nin son günlerinde üzerinde kara bulutlar dolaşmaya başlayan Huobi’nin pazar payı, yıl içerisinde %12 azalarak %4‘e geriledi ve pazar hakimiyeti açısından bir DEX olan Uniswap‘ın bile gerisine düştü.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance Piyasanın Yarısından Fazlasına Hükmediyor! İşte Borsaların Pazar Payları
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!