Holoride arabalara sanal gerçeklik getiriyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto ve Blockchain sektörü, artık sadece kriptografi uzmanlarının hobisi değili teknoloji sektörünün ana dallarında biri hâline gelmiş durumda. Bunun en yakın kanıtını ise dünyanın en büyük teknoloji fuarlarından biri olan CES2023’ün ana konusunun metaverse olmasından anlayabiliyoruz.

Birçok şirket Web3 ve Blockchain tabanlı ürünlerini tanıtırken, geliştirilen teknolojilere yatırımcıların da ilgisi oldukça büyük. Bu otomotiv sektöründe de önemli kripto ve Blockchain atılımları olduğunu görüyoruz.

Türkiye’nin otomobil projesi Togg’un Cumhuriyetin 100. yılına özel 2.034 adetten oluşan bir NFT koleksiyonu tanıtması da buna bir örnek. Ancak tek Blockchain adımı Togg’dan gelmedi.

Arkasında Alman devi Audi’nin de bulunduğu Holoride adlı şirket, CES2023’te sanal gerçekliği araçlara getiren yeni teknolojisini duyurdu.

Blockchain, metaverse ve otomotivi harmanlayan Holoride, CES2023’te dikkat çekti

CES2023, küresel olarak birçok ülkeden binlerce katılımcıyı barındıran belki de en büyük teknoloji fuarlarından bir tanesi. Fuarın en öne çıktığı konulardan biri de şüphesiz şirketlerin yıllardır üzerinde çalıştıkları teknolojileri burada sunuyor olmaları.

Holoride ise CES2023’te Web3, Blockchain ve otomotivi harmanlayan şirketlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Şirketin remi web sitesine baktığımızda 3 farklı ürünün tanıtıldığını görüyoruz.

Bu ürünler VR gözlük, metaverse uygulaması ve araç entegrasyonu.

Gözlük olarak HTC’nin VIVE Flow gözlüğü üzerinde çalışan sistem, kullanıcılarına hem araç hem de metaverse arasında hızlı bir geçiş yapabilme şansı tanıyor. 

Konu hakkında konuşan Holoride CEO’su Nils Wollny, şu ifadelere yer verdi:

“Birlikte çalıştığımız içerik oluşturucular için çok adil bir tazminat yöntemi bulmak istedik. Yani elde ettiğimiz geliri, platformumuz için inşa eden içerik oluşturucularla paylaşıyoruz. Bir kara kutu olmak ve bunu şeffaflaştırmak istedik.”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Holoride arabalara sanal gerçeklik getiriyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!