DeFi projesi Mycelium’un likidite havuzu istismar edildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günümüzde kripto para ve bütününde DeFi sektörü, oldukça hızla büyüyen ancak fazla dikkat çeken bir alan. Öyle ki bir taraftan yatırımcılar ve projelerde artış yaşanırken, diğer taraftan bu artışı suistimal etmek isteyen kötü aktörlerin sayısı da artıyor. 

Özellikle 2022’de bu tür saldırı ve dolandırıcılıkların sayısında inanılmaz bir artış görüldü. 2023’de de emin adımlarla ile saldırılarına devam eden bu aktörler, bu sefer de gözünü DeFi protokolü Mycelium’a dikti.

Twitter üzerinden yaşanan istisması paylaşan Mycelium, likidite havuzlarında fiyat akışıyla ilgili bir takım sorunlar nedeniyle istismara uğradıklarını açıkladı.

DeFi protokolü Mycelium’un fiyat havuzlarında bir takım saldırılar gerçekleşti

Mycelium, finansal piyasaları daha verimli hale getirmek için Blockchain teknolojisinden yararlanan bir protokol olarak karşımıza çıkıyor. Projenin sayfasına göre açık, şeffaf ve herkes tarafından erişilebilir olan halka açık Blockchain ağları üzerinde finansal piyasa altyapısı oluşturan proje, ne yazık ki bir saldırının kurbanı oldu.

Yapılan araştırmalara göre bir arbitraj boyu tarafından istismar edildiği ortaya çıkan Mycelium, yaşanan tutarsızlığın ETH/USDT çifti için yaklaşık 02:45 AEST’de oldukça değişken fiyatlar yayınlamaya başlayan Bitfinex API’si üzerinden yaşandığını aktardı.

Bununla birlikte Binance, Mycelium tarafından kullanılan ABD ile ilişkili IP’yi bloke etmişti. Bu iki problemin art arda kalması ile birilkte çok sistem, botların bu istismarı gerçekleştirebilmesine neden oldu.

Twitter’dan paylaşılan detaylara göre Mycelium sorunu tespit edildikten sonra araştırma başlattı ve işlemleri sonlandırdı. Havuz toplamda 2.5 saat kullanılamaz hale geldi.a

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
DeFi projesi Mycelium’un likidite havuzu istismar edildi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!