Türkiye’nin yerli otomobili Togg’dan Cumhuriyetin 100. yılına özel NFT serisi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blockchain teknolojisi günümüzde bir kripto paranın verilerini saklayan şifreli bir teknolojiden çok daha fazlası. Hemen hemen her yerde karşımıza çıkan Blockchain teknolojisinin en öne çıktığı konulardan biri de şüphesiz otomotiv sektörü.

Son dönemde birçok otomotiv şirketinin Blockchain tabanlı çözümler geliştirdiğine şahitlik ettik. Bu alanda en aktif çalışan markalardan biri de Türkiye’nin yerel otomobil projesi Togg. 

Geçmişte Blockchain teknolojisini operasyonlarına entegre edeceklerini ve günlük hayatta aktif olarak kullanımını sağlayacaklarını belirten Togg’un CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, bu sefer yeni haber CES2023’ten duyurdu.

Karakaş, CES’te yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında özel 2023 adetten oluşacak bir NFT serisini açık artırma ile satışa sunacaklarını açıkladı. 

“Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak üretilecek 2023 adet özel NFT serisini açık artırma yöntemiyle kullanıcılarımızla buluşturacağız. NFT sahipleri akıllı cihazın ön siparişine katılma hakkı ve sıralama önceliğine sahip olacak.”

— Togg (@Togg2022) January 5, 2023
Togg’dan Cumhuriteyin 100. yılına özel NFT koleksiyonu

Blockchain teknolojisi hayatımıza gittikçe daha farklı alanlardan giriyor. Çoğunlukla alışık olduğumu NFT, DeFi ve borsalar gibi alanlarda karşımıza çıkan Blockchain, yavaş yavaş evlerimizde, bankalarımızda ve hatta araçlarımızda kendisine yer buluyor.

Bu konuda ilk günden beri sık sık açıklamalar yapan Togg’da Blockchain’i operasyonlarına entegre eden şirketlerden biri. 

Togg’un CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş geçmişte birçok kez Blockchain tabanlı karbon ayak izi ve parça takibi gibi teknolojileri müşterilerine sunacaklarını söylemişti.

Son olarak CES2023’te de boy gösteren Togg, modellerini dünyanın her noktasından gelen katılımcılarına sunarken, yeni bir NFT haberi ile dikkatleri üzerine çekti.

Karakaş, CES’te yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

Geçen yıl burada, CES2022’de, konsept akıllı cihazımızı sunduk. Otomobillerin nasıl üçüncü bir yaşam alanına dönüştüğüne dair vizyonumuzu gösterdik. Bu yıl ise mobilite vizyonumuzu sunuyoruz. […] Gerçekliğinizi duyularınız aracılığıyla dönüştüren, sürükleyici bir hibrit deneyim sunuyoruz. Nasıl hissettiğinize bağlı olarak, Beyond X sizi o anda, size en uygun olan ortama götürüyor.

Bu yıl 20 bin adet C-SUV akıllı cihaz teslim edeceğiz. Şubat ayında da siparişleri açarak, ilk çeyrek sonunda ilk akıllı cihazlarımızı kullanıcılarımızla buluşturmaya başlayacağız.”

Son olarak yeni NFT serisinden de bahseden Karakaş, yaptığı sunumda şunları kaydetti:

“Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak üretilecek 2023 adet özel NFT serisini açık artırma yöntemiyle kullanıcılarımızla buluşturacağız. NFT sahipleri akıllı cihazın ön siparişine katılma hakkı ve sıralama önceliğine sahip olacak.”

Togg, CES 2023’te BeyonX’i de tanıttı

Hemen hemen her sunumda bit otomobil şirketinden öte bir teknoloji şirketi olmayı hedeflediklerini belirten Togg, teknoloji dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olan CES 2023’te yer alan şirketler arasında.

Dünyanın dörtbir yanından gelen binlerce katılımcıya ev sahipliği yapan etkinlikte, Togg’un modelleri tanıtılırken, “Mobilitenin yarından sonrası, Beyond X” başlığı ile yeni bir tanıtım daha yapıldı.

Sınır dışı dijital bir deneyim vadeden Beyond X, Pininfarina ortaklığı ile tasarlanan bir kapsul olarak karşımıza çıkıyor. 

‘Dijital Mobilite Bahçesi’ olarak adlandırılan Beyond X alanı, ziyaretçilere sürdürülebilir ve bağlantılı bir mobilite geleceğini deneyimletmeyi amaçlıyor.

Bu noktada dijial ile sanalı birleştiren Beyond X sunumu, aynı zamanda metaverse’e de göz kırpmışa benziyor. 

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Türkiye’nin yerli otomobili Togg’dan Cumhuriyetin 100. yılına özel NFT serisi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!