Binance, küresel yaptırımlara uyum sağlamak için derneğe katılıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Binance, küresel yaptırımlara uyum sağlamak amacıyla Sertifikalı Yaptırım Uzmanları Derneği’ne (ACSS) katılan ilk kripto şirketlerinden biri oldu.

Binance, 6 Ocak’ta yaptığı bir duyuruda, yaptırım uyum personelinden oluşan ekibinin ACSS’deki sertifikasyon süreci kapsamında eğitimden geçeceğini söyledi. Derneğin web sitesine göre grup, “çeşitli istihdam ortamlarında tüm yaptırım uzmanları için ortak bilgi ve becerileri,” değerlendiren bir sınav sundu.

Binance’in küresel yaptırımlar başkanı Chagri Poyraz, “Blokzinciri sektörü hâlâ ilk yıllarını yaşıyor ve hızla gelişen bir alanda en yüksek düzeyde uyumluluğu korumaya devam etmek önceliğimizdir. Gün sonunda, diğer sektördeki diğer oyuncularla birlikte güvenlik ve uyumluluk için sektör standardını belirlemeye devam etmek istiyoruz,” ifadelerini kullandı.

#Binance joins the Association of Certified Sanctions Specialists (ACSS).

As the first crypto exchange to join the association, we aim to leverage ACSS training materials, databases, and networks to further compliance standards within the crypto industry.https://t.co/uEOw147gke

— Binance (@binance) January 6, 2023

Poyraz, ekim ayında Cointelegraph’a yaptığı açıklamada, borsanın ülkenin Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından Rusya’ya yönelik çok taraflı yaptırımlara uygun olduğunu, ancak Avrupa Birliği’nin kripto parayla ilgili yönergelerinde, “netlik söz konusu olduğu zaman iyileştirme alanı” gördüğünü söyledi. Raporlar ayrıca, Binance’in İran merkezli kullanıcıların ABD yaptırımlarını ihlal ederek belirli hizmetlere erişmesine izin vermiş olabileceğini ve yetkililerin incelemesine yol açtığını da ileri sürdü.

Binance’e göre ACSS eğitimi, borsa ekibini ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi’nin yönergeleri konusunda eğitecek ve ekibi potansiyel ihlal riskleri konusunda bilgilendirecek. Borsa, kripto alanındaki en büyük oyunculardan biriyken, web sitesine göre ise farklı düzenleyici ve lisanslama gereksinimlerine sahip 100’den fazla ülkede mevcut.

Binance ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenleyici netliği savunma çabalarının doğrultusunda aralık ayında kripto lobicilik grubu Dijital Ticaret Odası’na katıldı. Diğer taraftan bazı küresel politika yapıcıların, kara para aklamayı önleme yasalarının ve yaptırımlarının potansiyel ihlalleri için borsayı hedef aldıkları da bildiriliyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance, küresel yaptırımlara uyum sağlamak için derneğe katılıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!