Kripto Para Fonlarında 2022’de Rekor Düşüş: Kurumsallar Arasında Bu Altcoin Öne Çıktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasasındaki kurumsal fon yatırımları 2022 yılında rekor oranda düşerken sadece 433 milyon dolarlık net giriş oldu. Bu 2018 ayı piyasasından bu yana en düşük giriş olarak kayda geçti.

Dijital varlık yöneticisi Coinshares’in resmi blog sayfasında paylaşılan verilere göre geçtiğimiz yılda Bitcoin (BTC) %65 düşüş yaşarken kurumsal fonlara bir önceki yıllara göre daha az para girişi yaşandı. Geçtiğimiz yıl net 433 milyon dolarlık para girişini bildiren Coinshares, bu girişin 2018 yılında yaşanan 233 milyon dolarlık net girişten beri en düşük miktar olduğunu açıkladı.

2022 ile 2018 yılındaki çıkışlar kıyaslandığında oransal olarak 2018’in daha agresif olduğunu belirten Coinshares, Bitcoin ve kripto paralar üzerinde birçok olay gerçekleşmesine ve fiyatların aşırı düşmesine rağmen para girişlerinin görülmesinin cesaret verici olduğunu belirtti.

2022 yılında Bitcoin fonlarına 287 milyon dolar para girişi görülürken Ethereum (ETH) fonlarında 402 milyon dolara ulaşan rekor çıkış yaşandı. Neredeyse hiçbir yılı negatif kapatmayan kurumsal yatırım fonlarındaki Ethereum fonlarının bu denli çıkış yaşaması yatırımcıların dikkatinden kaçmadı.

2020 yılında görülen 6,62 milyar dolarlık giriş ve 2021 yılında görülen 9,11 milyar dolarlık girişe oranla çok düşük para girişi yaşanan bu yılda FTX çöküşünden en çok etkilenen kripto para birimlerinden biri olan Solana (SOL) en çok para girişi yaşayan altcoin oldu.

2021 yılındaki yüklü miktardaki net para girişinin küçük bir kısmını kapsayan Solana, net girişe oranla bakıldığında bu yıl kurumsal yatırımcıların ilgi odağında yer aldı. Ağında yaşanan problemler ve FTX çöküşü sonrası yaşanan olaylar nedeniyle sıkıntılar yaşayan Solana, bu yıl yaşanan kurumsal fon girişlerinin nerdeyse %15’ini oluşturdu.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto Para Fonlarında 2022’de Rekor Düşüş: Kurumsallar Arasında Bu Altcoin Öne Çıktı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!