Dijital varlık girişleri 2022’de 433 milyon dolara ulaştı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dijital varlık fonları, kripto para yatırım şirketi Coinshares’in verilerine göre 2022’de toplam 433 milyon dolarlık giriş gördü ve bu rakam, kripto sektöründeki girişlerin 233 milyon dolara ulaştığı 2018’den beri gördüğü en düşük seviyeyi temsil ediyor.

Yatırımcıların dijital varlıklarına yönelik isteği, kripto kışından çok da fazla etkilenmemiş gibi görünüyor. Diğer taraftan ise bu koşullar; fiyat düşüşünün ve birçok sektör oyuncusunun çöküşünün damgasını vurduğu bir yılda kripto varlıklarına yapılan yatırımları teşvik etti. CoinShares araştırmacısı James Butterfill, haftalık raporda şunları kaydetti:

“Bitcoin fiyatının yüzde 63 düştüğü ve FED politikalarının da yoğunlaştığı açık bir ayı piyasasının hakim olduğu bir yılda, genel olarak yatırımcıların hala yatırım yapmayı seçtiğini görmek oldukça cesaret verici.”

2022’nin en çok kazananları, sırasıyla 287 milyon dolar ve 209 milyon dolarlık girişlerle Bitcoin (BTC) ve çok varlıklı yatırım ürünleri oldu. Geçen yılki girişler, boğa piyasasının hakim olduğu 2020 (9,1 milyar dolar) ve 2021’deki (6,6 milyar dolar) rakamlara nazaran önemli ölçüde düşüktü.

Rapora göre 2022’de kısa vadeli yatırım ürünleri de ortaya çıktı ve bu, yönetilen toplam Bitcoin’in sadece yüzde 1,1’ini temsil eden 108 milyon dolarlık girişe ulaştı.

Ayrıca geçen yıl sırasıyla 436 ve 446 milyon dolarla Kanada ve İsveç en büyük çıkışları yaşadı.

Varlıklara göre en büyük düşüşlerden birini gören Ether ise, 2022’de 402 milyon dolarlık çıkış gördü. Butterfill, “Ethereum, yatırımcının hisse ispatına başarılı bir geçiş konusundaki endişelerinden ve 2023’ün 2. çeyreğinde gerçekleşeceğine inandığımız stakingin kaldırılmasının zamanlamasıyla ilgili devam eden sorunlardan kaynaklandığına inandığımız çalkantılı bir yıl geçirdi,” ifadelerini kullandı.

Rapor ayrıca, 2018’deki yıl ortası çıkışlarının 2022’dekileri aştığını ve toplam haftalık çıkışların yönetilen toplam varlıkların (AuM) yüzde 1,8’ine ulaştığını belirtti. 2022’deki çıkışlar, sadece yüzde 0,7 ile haftalık bir zirveye ulaştı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Dijital varlık girişleri 2022’de 433 milyon dolara ulaştı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!