SBF’nin hukuk ekibi, eski CEO’nun ebeveynlerine yönelik ‘taciz ve tehdit’ konusunda uyardı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’in hukuk ekibi, SBF’nin ailesine yönelik tehditleri gerekçe göstererek 250 milyon dolarlık kefalet için kefil olan kişiler hakkındaki bazı bilgilerin gizli kalması için mahkemeye dilekçe verdi.

Bankman-Fried’in hukuk ekibi, New York’un Güney Bölgesi’ndeki Amerika Birleşik Devletleri Bölge Mahkemesi adına 3 Ocak’ta Yargıç Lewis Kaplan’a sunduğu bir dilekçede, mahkemeden iki kefalet kefilinin isimlerinin ve diğer kimlik bilgilerinin kamuya ifşa edilmemesini talep etti. Hukuk firması Cohen & Gresser’den Mark Cohen, söz konusu bireylerin kişisel bilgilerinin mevcut olması halinde, eski FTX CEO’sunun ebeveynleri Barbara Fried ve Joseph Bankman ile benzer tacizlere maruz kalabileceklerini söyledi.

Cohen, “Bankman-Fried’in ebeveynleri son haftalarda, birçok medya incelemesinin, tacizinin ve tehditlerinin hedefi haline geldi, hatta sürekli fiziksel olarak zarar görmelerini isteyen iletişimlerin de dahil olduğu tehdit içeren mektuplar aldı. Sonuç olarak diğer iki kefilin isimlerinin de tahvillerinde sansürsüz bir şekilde görünmesi veya kimliklerinin başka bir şekilde kamuya ifşa edilmesi durumunda, mahremiyetlerine buna benzer müdahalelerin yanı sıra tehdit ve tacizle karşı karşıya kalacakları konusunda ciddi endişeler bulunuyor,” ifadelerini kullandı.

SBF’nin ebeveynleri, Bankman-Fried’in şu anda ev hapsinde tutulduğu Palo Alto’daki evlerinin yatırımını kullanarak oğullarının aralık ayında 250 milyon dolarlık bir kefaletle serbest bırakılmasını sağladı. Cohen, SBF’yi finansal olarak desteklemeye istekli olan diğer kişilerin kamuoyuna açıklama yapmamasının ise, “daha yüksek değerleri koruyacağına” ve mahkemenin yargı yetkisini engellemeyeceğine dair yasal örnekleri aktardı:

“Diğer iki kefilin kimliği alenen ortaya çıkarsa, büyük ihtimalle soruşturma medyasının incelemesine tabi tutulacak ve davayla önemli bir bağlantıları olmamasına rağmen potansiyel olarak taciz için hedef alınacaklar. Sonuç olarak kefillerin mahremiyeti ve güvenliği, söz konusu bilgilere halkın erişimi varsayımından ciddi derece daha ağır basan dengeleyici faktörlerdir.”

Kripto Twitter kullanıcıları, Kevin O’Leary ve hedge fon yöneticisi Bill Ackman’ın da dahil olduğu isimsiz kefillerin kimlikleri hakkında çeşitli spekülasyonlar yaptı. Kullanıcılardan biri, Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun Bankman-Fried’e yardım etmiş olabileceğini öne sürdü. Oysa ki FTX’in iflası sırasında iki kripto liderinin sosyal medyadaki çatışmaları göz önüne alındığında, bu ihtimal pek de olası görünmüyor.

Bankman-Fried, aralık ayında Bahamalar’da tutuklanmasının ardından ABD’ye iade edilmişti. Eski CEO’nun, para transferi dolandırıcılığı, menkul kıymetler dolandırıcılığı ve kampanya finansmanı yasalarının ihlalini içeren cezai suçlamalara karşı suçsuz olduğunu savunmak üzere 3 Ocak’ta şahsen mahkemeye çıkması bekleniyor.

Bankman-Fried set to enter not guilty plea in FTX fraud case https://t.co/Od33DFnwBz pic.twitter.com/gNFZiEpjGV

— Reuters (@Reuters) January 3, 2023

İlginizi Çekebilir: Kripto Twitter, SBF’nin 250 milyon dolar kefaletle serbest kalmasına tepkili

FTX’in kurucu ortağı Gary Wang ve eski Alameda Research CEO’su Caroline Ellison ilgili suçlamaları kabul etti ve yetkililerle işbirliği yapmaya başladı. Ellison ayrıca aralık ayında, savcıların SBF’ye karşı açtığı davanın merkezinde FTX ile Alameda arasındaki mali bağları kabul eden bir açıklama da yaptı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SBF’nin hukuk ekibi, eski CEO’nun ebeveynlerine yönelik ‘taciz ve tehdit’ konusunda uyardı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!