Dünyanın ilk NFT Bienali Zorlu PSM’de gerçekleşecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto ve NFT dünyasında yaşanan gelişmeler tüm hızıyla sürüyor. Günden güne artan benimsenme ve beraberinde gelen gelişim, hem yatırımcıları hem de kullanıcıları yeni ufuklara hazırlıyor. Bu noktada sektörün gelişim açısına bakmak da önemli. Öyle ki sayısı özellikle 2022’de oldukça artan etkinlikler, gelişimin giderek daha ayağa yere basan projelerce ilerlediğini gösteriyor. 

Blockchain ve türevi ürünlerin etkinlikleri söz konusu olduğunda adından sık sık söz ettiren Türkiye, bir etkinliğe daha ev sahipliği yapıyor. Yerli ve yabancı olmak üzere birçok etkinliğin yer aldığı etkinliklere dünyanın ilk NFT Bienali de ekleniyor. Zorlu PSM’nin ev sahipliğini üstlendiği etkinlikte 12 kişilik bir ekibin imzası yer almakta. 

Dünyanın ilk NFT Bienali, 6-15 Ocak arasında Zorlu PSM’de gerçekleşecek

NFT’ler günümüzde oldukça farklı alanda kendisine yer buluyor. Bir taraftan düzenleyiciler NFT’lerin tanımı üzerinde kafa yoradursun, diğer taraftan yeni nesil ürünleri piyasaya süren yapımcılar kullanıcıları ile buluşmaya devam ediyor. Bu noktada etkinliklerin önemi de oldukça büyük. 

Katılımcılar ile güncel gelişmelerin paylaşıldığı ve yeni girişimcilerin kullanıcıları ile buluştuğu bu etkinliklere bir yenisi daha ekleniyor. 

Dünyada bir ilk olarak tanımlanan NFT Bineali, 6 Ocak 2023 tarihinde İstanbul’da Zorlu PSM’de kapılarını katılımcılarına açacak.

Etkinlikte aralarında dijital sanat alanındaki çalışmalarıyla öne çıkan Julie Walsh, Soliman Lopez ve Atay İlgün gibi küratörler yer alıyor. Bununla birlikte dünyanın çeşitli bölgelerinden 12 kişilik bir küratöryel ekip tarafından hazırlanan bienal, mekânsal sınırları da aşmayı hedefliyor. Öyle ki etkinlikte dijital sanat dünyası ile NFT ekosistemi arasındaki bağları kuvvetlendirme amaçlamakta.

Etkinlik katılımcılarına ekranlar ve projeksiyonlar aracılığıyla medya sanat performanslarından, hibrit söyleşilere, VR/AR deneyimlerden immersive sergilere kadar pek çok heyecan verici alan da sunuyor.

Son olarak 100’ü aşkın sanat NFT eserinin sergileneceği etkinliğin dünyaca ünlü açık kaynaklı Blockchain platformu Tezos’un global iş birliğiyle gerçekleştirildiğini belirtelim. Bununla birlikte NFT Bienal’in diğer destekçileri arasında Web 3.0 ve Blockchain’in önde gelen şirket ve topluluklarından The SandBox, Unicorn DAO, Lucify.io ve fx(hash) de yer alıyor.

Etkinlik hakkında konuşan Zorlu PSM Genel Müdürü Filiz Ova ise şu ifadeleri kaydetti:

Dijital dünyayı ve yaratıcı endüstrileri bir araya getiren çalışmalarımızı hayata geçirmeye devam ediyoruz. Sanatın ve teknolojinin gittikçe daha fazla temas ettiği ve sanat biçimlerinin sıklıkla yeniden şekil aldığı bir dünyada, Türkiye’nin öncü kültür sanat kurumlarından biri olarak ana odağımız mutlidisipliner alanlar yaratabilmek ve bu alanları çoğaltabilmek.

 

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Dünyanın ilk NFT Bienali Zorlu PSM’de gerçekleşecek
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!