Haftanın öne çıkan kripto para haberleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin fiyatı hafta boyunca yaklaşık 16.000 – 17.000 dolar arasındaki seviyelerde oynamalar yaptı. 26 Aralık Pazartesi günü haftaya yaklaşık 16.800 dolar seviyesiyle giriş yapan Bitcoin, salı günü yaklaşık 16.980 dolarlık haftanın en yüksek seviyelerini kaydettikten sonra hafta sonuna kadar genel olarak aşağı yönlü bir performans sergiledi. Bir yandan borsalarda yaşanan nakit çıkışlarının son yedi ayın en düşük seviyesine ulaştığına dair haberler gündemdeyken, Bitcoin de cuma günü 16.360 dolarlık haftanın en düşük seviyelerini kaydetti ve hafta içini 16.595 dolarla kapattı. En büyük kripto para birimi yazının yazıldığı esnada borsalarda 16.539 dolardan işlem görüyor.

CoinMarketCap verilerine göre yazının yazıldığı esnada kripto para piyasasının toplam değeri yaklaşık 795,35 milyon dolar, Bitcoin’in piyasa hakimiyet oranı da yüzde 40,1 olarak hesaplandı.

Haftayı yaklaşık 1.100 dolar ile 1.300 dolar seviyeleri arasında geçiren Ethereum (ETH)’nin piyasaya hakimiyet oranı ise yüzde 18,4.

İşte 26 Aralık Pazartesi ile 1 Ocak Pazar tarihleri arasında kripto para dünyasında öne çıkan haberlerin kısa özetleri:

BitKeep hack’inde yöntem belli oldu: 13 milyon dolar kayıp var!

Blokzincir analitik sağlayıcısı OKLink’in verilerine göre, BitKeep’te meydana gelen siber saldırıda hacker, kullanıcıları kandırarak sahte cüzdan indirmek için kimlik avı sitelerini kullandı.

Saldırı, BNB Chain, Tron, Ethereum ve Polygon ağları üzerinden gerçekleştirildi ve toplamda 13 milyon dolar değerinde varlık çalındı.

Argo Blockchain, madencilik tesisi Helios’u 65 milyon dolara sattı!

Kripto para madencilik şirketi Argo Blockchain, mevcut ayı piyasasında ayakta kalabilmek için en büyük madencilik tesislerinden Helios’u satmaya karar verdi.

Argo Blockchain CEO’su Peter Wall 28 Aralık’ta, kripto yatırım şirketi Galaxy Digital CEO’su Michael Novogratz ile madencilik tesisi Helios’u 65 milyon dolar karşılığında satmak için anlaşmaya vardı.

MicroStrategy bilançosuna 2.501 Bitcoin (BTC) daha ekledi

MicroStrategy, kısa bir süre önce yayımlanan satın alım raporuna göre ilk olarak 1 Kasım-21 Aralık 2022 arasındaki dönemde ortalama 17.871 dolardan 2.395 Bitcoin’i (BTC) bilançosuna ekledi. Sonrasında 22 Aralık’ta ortalama 16.776 dolardan 704 Bitcoin satışı gerçekleştiren şirket, ardından ortalama 16.845 dolardan 810 Bitcoin daha satın aldı.

Toplamda 2.501 Bitcoin daha satın alan şirketin bilançosunda toplam 132.500 BTC bulunuyor.

TCMB, Dijital Türk Lirası Ağı üzerindeki ilk ödeme işleminin gerçekleştirildiğini açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Dijital Türk Lirası Ağı hakkında ilk basın açıklamasını yayımladı. Yapılan açıklamalarda Dijital Türk Lirası ile ilk ödeme işlemlerinin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiği belirtildi.

Yapılan basın duyurusunda ayrıca Dijital Türk Lirasının, 2023 yılında seçili banka ve finansal teknoloji firmaları katılımlarıyla genişletileceğinin de altı çizildi.

Bithumb borsasının en büyük hissedarı evinin önünde ölü bulundu!

Güney Kore merkezli kripto borsası Bithumb’ın en büyük hissedarlarından Park Mo, 30 Aralık sabaha karşı evinin önünde ölü bulundu.

Vindent şirketinin başkan yardımcısı Park Mo’nun ölüm haberi gelmeden önce, Bithumb ile ilgili şirketlerdeki zimmete para geçirme suçlarına karıştığı ve hisse senedi fiyatlarını manipüle ettiği iddiasıyla Güney Koreli savcılar tarafından başlatılan bir soruşturmada baş şüpheli olarak görülmüştü.

Sam Bankman-Fried dolandırıcılık suçlamalarını reddedecek!

FTX borsasının eski CEO’su Sam Bankman-Fried’in 3 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek olan duruşması merakla bekleniyor. Şu anda 250 milyon dolar kefalet ile ailesinin yanında kalan Bankman-Fried, iddialara göre FTX ve Alameda Research ile ilgili suçlamaları kabul etmeyecek.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Haftanın öne çıkan kripto para haberleri
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!