Bitcoin balinaları yeni yıla iştahlı başladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para sektörü olarak bir yılı daha geride bıraktık. Birçok gelişmenin, krizin ve değişimin yaşandığı 2022’de en öne çıkan hareketlerden biri de şüphesiz balinalara aitti. Birçok uykudaki balina uyanırken, yeni balinaların da doğduğuna şahitlik ettik. 2022’de düşüşlerde Bitcoin (BTC) alan sadece El Salvador ve MicroStrategy olmadı. Balinalar da düşüşlerden faydalanarak sık sık Bitcoin alımlarını sürdürdüler. Ancak yılın ilk gününde de pek bir şey değişmemişe benziyor. Öyle ki Bitcoin (BTC) balinaları, 2023’ün ilk gününde de alımlarını sürdürüyor.

Bitcoin balinaları yılın ilk Bitcoin’lerini (BTC) almaya başladı

Bir Bitcoin balinası, büyük miktarda Bitcoin tutan bir birey veya cüzdanı tanımlamak için sık sık kullanılan bir terim. Bitcoin balinalarının genellikle devase servetleri ile nedeniyle piyasayı etkileme ve fiyatları hareket ettirme yeteneğine sahip olduğu düşünülüyor. Her ne kadar balina terimi kripto sektöründe biraz daha etkisiz olsa da Bitcoin’in arz ve talebinde önemli kaymalara yol açabileceğinden birçok bot tarafından takip ediliyorlar.

Genellikle balinaların toplu satım yapması bir fiyat düşüşüne, toplu alım yapması ise tersi bir şekilde fiyatın yükseleceğine yorumlanıyor. Bu yüzden yakından takip edilen balinalar ise 2023’de de iştahlarını koruyorlar.

Öyle ki Bitcoin balinalarına odaklanan BitInfoCharts’ın verilerine göre 3 balina adres yılın ilk yüklü miktarda Bitcoin (BTC) alımı gerçekleştirdi. 

Tespit edilen adreslerden ilkinin yaklaşık olarak 59.299 Bitcoin’i (BTC) bulunuyor ve adres bu BTC’lerin son 4.000 adedini oldukça kısa bir süre önce varlıklarına ekledi. Haberin yazımı itibarıyla hesaplanan fiyatlara göre elinde 979.3 milyon dolarlık Bitcoin bulunduran adres henüz tanımlanabilmiş değil.

Tespit edilen bir diğer adres ise “Bitcoin Wallet 71981558” olarak tanımlanmış durumda. 71981558 adlı adres ilginç bir şekilde sürekli bir alım içerinde. Günde ortalama 7 satın alım yapan adres, 2023’de de satın alımlarını sürdürüyor ve kasasında yaklaşık olarak 16.588 BTC tutuyor. 

Son olarak borsa dışı en büyük Bitcoin adresinin elinde yaklaşık olarak 124.348,40 Bitcoin (BTC) bulundurduğunu ve güncel fiyat ile bu adresin değerinin 2 milyar doların üzerinde olduğunu belirtelim.

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin balinaları yeni yıla iştahlı başladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!