Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’den Solana’ya (SOL) destek!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, Solana’ya destek çıktı. Buterin, 30 Aralık tarihli bir Twitter gönderisinde bazı akıllı insanların kendisine Solana’nın azimli ve akıllı geliştirici topluluğuna sahip olduğunu söylediğini aktardı. Buterin, ayrıca geçmişte projeye dahil olan fırsatçıların da artık ayıklanmış olabileceğini belirtti. 

Bununla birlikte Buterin, Solana topluluğunun daha da büyümesi konusunda büyük bir şans elde etmelerini umduğunu dile getirdi. 

Some smart people tell me there is an earnest smart developer community in Solana, and now that the awful opportunistic money people have been washed out, the chain has a bright future.

Hard for me to tell from outside, but I hope the community gets its fair chance to thrive

— vitalik.eth (@VitalikButerin) December 29, 2022

Solana (SOL) fiyatı, tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 90 oranında düşüş yaşadı. Bu düşüşün büyük bir kısmının ise FTX borsasının çöküşünden kaynaklandığı düşünülüyor. Ne var ki Solana geliştiricileri, FTX krizinin, ağlarına herhangi bir zarar vermediğini savundu.  

Vitalik Buterin’in Solana’ya karşı övgü dolu açıklamaları ise Twitter’daki kripto topluluğunu şaşkına uğrattı. BlockTower Capital’dan Ari Paul, bir ‘tweet’ paylaşarak çoğu kripto şirketinin, Buterin’in tutumunu örnek alması gerektiğini savundu. Paul, “İşte bu, rakibi ile etik bir şekilde rekabet eden birinin söyleyebileceği bir şeydi” ifadelerini kullandı.  

Ancak herkes Buterin’in Solana’ya olan yaklaşımı konusunda mutlu değildi. Eski bir profesyonel poker oyuncusu olan Mike McDonald ise normal şartlarda Buterini sevdiğini, ancak Ethereum kurucusunun bu noktada duyar kastığını söyledi. 

I normally love Vitalik but this just seems like an infantilizing virtue signal to me. Like does he think Solana devs haven’t heard of Ethereum?

— Mike McDonald (@MikeMcDonald89) December 29, 2022

Kimi eleştirmenler ise Ethereum kurucu ortağının paylaştığı ‘tweet’in zamanlamasının şüpheli olduğunu düşündü. Eleştirmenler, ayrıca Solana şu anda iyi durumda olsaydı, Buterin’in onu hala övüp övmeyeceğini sorguladı.  

This is like lebron playing some random high schooler 1v1 and then saying a few nice things when Lebron wins 11-0 and the kid blows out his ACL.

— Kyle Decentral (@KyleLogiks) December 30, 2022

Öte yandan Solana, kısmen yüksek ölçeklenebilirliği nedeniyle bir zamanlar “Ethereum katili” olarak nitelendiriliyordu. Ancak, kimileri tarafından da çok merkezi ve istikrarsız olduğundan pek çok kişi tarafından eleştirilere maruz kaldığı zamanlar da oldu. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’den Solana’ya (SOL) destek!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!